Coronsmittade Christiansen: "Tur att vi vann"

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen (till höger) jublar med Jonas Knudsen efter att SM-guldet säkrats hemma mot Sirius förra söndagen. Ett par timmar senare kom beskedet att Christiansen testats positiv för covid-19.
Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen (till höger) jublar med Jonas Knudsen efter att SM-guldet säkrats hemma mot Sirius förra söndagen. Ett par timmar senare kom beskedet att Christiansen testats positiv för covid-19.
FotbollTT

Efter det säkrade SM-guldet drabbades Malmö FF av ett coronautbrott.

Hur många A-lagsspelare som finns tillgängliga borta mot Hammarby på söndag är höljt i dunkel.

Det var tur att vi vann mästerskapet, med tanke på vilka förberedelser vi har inför matchen, säger Anders Christiansen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Förra söndagen tog Malmö FF hem årets SM-guld via 4–0 hemma mot Sirius. Ett par timmar senare kom beskedet att lagets guldmiddag blivit inställd sedan lagkaptenen Anders Christiansen testats positiv för covid-19.

I måndags gick MFF ut med att smittan var utbredd i truppen.

Inte optimala förberedelser

Det är nog maximalt sju–åtta spelare från A-truppen som ska träna på tisdag, sade en källa i klubben till Kvällsposten.

På söndag väntar omstart efter landslagsuppehållet för MFF borta mot Hammarby, men tränaren Jon Dahl Tomasson vill på en digital pressträff inte riktigt svara på hur många A-lagsspelare han har till sitt förfogande.

Antalet spelare vill jag inte gå in på utan det är klubben som förhåller sig till det. Men det är klart, när man varit inaktiv i tio dagar, som fallet varit för några spelare, så är det inte den bästa förberedelsen, säger dansken, som själv missade guldmatchen sedan han insjuknat i covid-19.

Vissa spelare började träna i tisdags, andra under fredagen. Vissa har inte börjat träna alls, säger Dahl Tomasson. Lagkaptenen Christiansen gick in i lagträning i tisdags.

Förra gången vi blev mästare (2017) fick vi lite ledigt och festade mycket, så det är inte helt ovanligt att man inte tränar direkt efter att man vunnit mästerskap. Självklart ska vi ha tre poäng med oss hem till Malmö, men det är inte samma press på oss som det var inför Siriusmatchen, säger mittfältaren, som inte kan uppge om han är aktuell för spel.

Annons

Annons

Firade med dansk läsk

Redan från start blev firandet annorlunda med tanke på att SM-guldet säkrades utan publik, säger Christiansen. Allt blev ännu mer märkligt när dansken drabbades av covid-19 på guldkvällen.

Jag låg isolerad på mitt rum och firade med Faxe Kondi (dansk läsk) i sängen och tittade på Netflix, säger Christiansen om hur han fick fira när han väl kom hem.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons