-
+

Cupsuccé för Kulusevski – mål och assist

Juventus Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Juventus Dejan Kulusevski. Arkivbild.
FotbollTT

Dejan Kulusevski fick på nytt förtroende i Juventus, och levererade poäng – igen.

20-åringen spelade fram till ett mål och gjorde sedan ett eget i 4–0-segern mot Spal i den italienska cupkvartsfinalen.

Annons

Annons

I den 33:e minuten tog Dejan Kulusevski sig in i straffområdet och med en boll snett-inåt-bakåt såg han till att Gianluca Frabotta kunde öka på Juventus ledning.

Och i den 78:e satte han trean själv.

Kulusevski fick bollen på djupet av inbytte Federico Chiesa, och den svenske landslagsspelaren ödslade inte tid med att ta emot bollen utan slog till direkt – och fick in 3–0-målet bakom målvakten Etrit Berisha.

Dessförinnan, i den 16:e minuten, hade Alvaro Morata skickat in en straff till 1–0 och på tilläggstid petade Chiesa in 4–0 i Spals tomma mål efter en mindre soloräd.

Med segern är Juventus vidare i den italienska cupen och i semifinalen väntar Inter, som i tisdags fick 2–1 mot Milan.

Även Atalanta får spela vidare i cupen, och det efter en dramatisk vändning från 1–2 till 3–2 i kvartsfinalen mot Lazio.

Ruslan Malinovskij satte kvitteringen i den 37:e minuten och 20 minuter senare säkrades avancemanget när Aleksej Mirantjuk satte dit 3–2.

Efter Atalantas drömstart i Bergamo – Berat Djimsitis ordnade ledningsmålet redan i den sjunde minuten – var det dock gästerna som tog över. Vedat Muriqi fick dit 1–1-målet och i den 34:e minuten gav Francesco Acerbi Lazio ledningen.

Men det skulle som sagt komma ytterligare en vändning i matchen, en avgörande sådan. AtaIanta är därmed vidare till semifinal, och där väntar vinnaren från mötet Napoli–Spezia.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss