A-
A+

Cyberattackerad oljeledning snart igång

En lång kö bildades under tisdagen vid en bensinstation i Charlotte, North Carolina.
En lång kö bildades under tisdagen vid en bensinstation i Charlotte, North Carolina.
EkonomiTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Colonial Pipeline, som sköter driften av USA:s största oljeledning, kommer snart kunna dra igång sin verksamhet igen. Detta efter sex dagars avbrott med anledning av en cyberattack.

Under onsdagskvällen, svensk tid, meddelade den amerikanska energiministern Jennifer Granholm att hon pratat med företagets vd, som planerar att dra igång oljeledningen inom kort. Det kan däremot ta några dagar att få tillbaka oljeflödet, rapporterar AFP.

De skyldiga till den så kallade ransom ware-attacken påstås tillhöra gruppen Darkside, som hävdar att de inte har något annat syfte med attacken än att tjäna pengar. Colonial Pipeline ska ha vägrat betala en lösesumma, vars belopp varit okänt för allmänheten, som utkrävts av gruppen.

Den avstängda oljeledningen har hunnit leda till stora problem i sydöstra USA, där bränslet tagit slut på flera platser. Slagsmål har brutit ut vid bensinstationer och bränslebristen har lett till att många bunkrar bensin, något som fått myndigheter uppmana till försiktighet eftersom flera uppges ha burit bensinen i plastpåsar, rapporterar Reuters.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!