A-
A+

Då återupptas skandalmatchen: "Ville inte vänta"

Arkivbild.
Arkivbild.
IshockeyTT

Återstoden av "knallskottsmatchen" mellan Kristianstad och Tingsryd har fått ett datum.

De dryga 14 minuterna kommer att spelas klart den 20 november – utan publik.

Annons

Annons

För en dryg vecka sedan fattade ishockeyförbundets tävlingsnämnd beslutet att mötet mellan Kristianstad och Tingsryd i hockeyallsvenskan ska återupptas – med drygt 14 minuter (14 minuter och 36 sekunder) kvar att spela.

Nu har klubbarna enats om när minuterna ska spelas klart: den 20 november, klockan 17.00.

Vi hade några datum att välja på, men det skulle passa in både i vårt och deras schema. Ligan ville först att vi skulle spela de sista minuterna innan vår ordinarie match mot Tingsryd i december, men det sa vi att vi inte går med på. Vi ville inte vänta, det är lika bra att få det ur världen nu, säger Kristianstads klubbchef Totte Karström till Kristianstadsbladet.

Någon publik kommer det inte vara i arenan.

Det var ett krav från ligan och förbundet. Men vi hade nog inte tagit in publik ändå, det hade kostat för mycket med vakter och hela den biten, säger Karström.

Det var vid 5.24 i den tredje perioden (28 oktober) och vid ställningen 5–1 till Kristianstad som ett knallskott kastades in på isen och en kraftig smäll hördes. När matchen efter över en och en halv timmes avbrott inför tomma läktare återupptogs uppstod märkliga scener där spelarna bara väntade ut tiden, vilket ledde till att Tingsryd lämnade in en protest där de krävde omspel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.