Då hyllade stjärnor – nu klubblösa

Jack Wilshere, till vänster, och Daniel Welbeck, till höger. Då firade stjärnor i Arsenal. Nu är de oönskade och klubblösa. Arkivbild.
Jack Wilshere, till vänster, och Daniel Welbeck, till höger. Då firade stjärnor i Arsenal. Nu är de oönskade och klubblösa. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Sommaren 2016 spelade de fotbolls-EM för England.

Nu är både Daniel Welbeck och Jack Wilshere oönskade.

Stjärnorna har hamnat helt i kylan – och står utan klubbar.

Jag är fortfarande otroligt hungrig, säger Wilshere.

Annons

Annons

28 år gammal borde Jack Wilshere stå på toppen av sin karriär. Tanken var ju att det var han som skulle vara en nyckelspelare i såväl Arsenal som det engelska landslaget.

I stället är han klubblös efter att West Ham avslutat hans kontrakt – efter två misslyckade år i Londonklubben.

Sviktande form

Wilshere var bara 16 år gammal då han slog igenom i Arsenal och snabbt fick stämpeln som en av Englands största talanger någonsin. Men återkommande skador gjorde att han aldrig tog det där sista steget upp till världstoppen. 2018, när han flyttade till West Ham, kandiderade han fortfarande på en landslagsplats. Men nya skador och sviktande form gjorde att han aldrig fick spelet att stämma och efter att bara ha gjort 16 ligaframträdanden på två säsonger fick West Ham nog. I dagarna sades hans kontrakt upp.

Vad som händer med mittfältaren nu är oklart – men enligt honom själv har han fortfarande mycket kvar att ge på högsta nivån.

Jag har varit fullt frisk under en stor del av min tid i klubben, helt och hållet de senaste åtta månaderna. Men tyvärr har jag inte fått chansen att spela. Jag är fortfarande otroligt hungrig och vill verkligen spela fotboll, säger han.

Annons

Annons

Misslyckad i Watford

Det är inte bara Jack Wilshere som hamnat i kylan. Anfallaren Daniel Welbeck, vars karriär också kantats av svåra skador, står också utan klubb.

29-åringen slog igenom i Manchester United och flyttade sedan till Arsenal, där man hoppades att han skulle vara en arvtagare till självaste Thierry Henry. Han har hunnit med att spela både EM och VM för England, men är just nu också oönskad på den stora scenen. Efter en totalt misslyckad sejour i Watford, som slutade med nedflyttning från Premier League, köptes Welbeck ut från sitt kontrakt. Ett kontrakt som enligt uppgifter i brittiska medier var värt omkring 1,2 miljoner i veckan.

Transferfönstret i Premier League är stängt, men eftersom både Welbeck och Wilshere är klubblösa kan de skriva på för en ny arbetsgivare. I andraligan Championship stänger transferfönstret den 16 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons