A-
A+

Däckkaos förstörde dagen för Verstappen

Max Verstappen efter sin krasch i Baku.
Max Verstappen efter sin krasch i Baku.
BilsportTT

Formel 1-föraren Max Verstappen var på väg mot segern. Då small det – en punktering fick bilen att krascha med blott fem varv kvar.

Det är väldigt frustrerande, säger Verstappen.

Lewis Hamilton missade dock chansen att ta över VM-ledningen genom att köra bort sig helt i omstarten.

Annons

Annons

Däcken fick huvudrollen i Azerbajdzjans formel 1-tävling. Red Bull såg ut att gå mot en dubbelseger i tävlingen på gatorna i Baku. Bakom ledaren Max Verstappen höll hans stallkamrat Sergio Perez rivalen Lewis Hamilton bakom sig.

Men med fem varv kvar fick Max Verstappen punktering och kraschade bilen i hög hastighet i säkerhetsbarriären. En oskadd, men ursinnig Verstappen, steg ur bilen och sparkade demonstrativt på däcken när han lämnade sin bil på banan.

Vi hade full kontroll... vi tappade många poäng och hade kunnat dryga ut avståndet i mästerskapet. Att det här hände så nära slutet är väldigt frustrerande, säger Verstappen enligt Reuters.

Två punkteringar

Det var dagens andra spektakulära punktering. Tidigare under loppet gick Aston Martin-föraren Lance Stroll samma öde till mötes, vilket fick flera av stallen att ifrågasätta kvaliteten på däcken till veckans tävling.

Efter Verstappens krasch fick loppet blåsas av med bara tre varv kvar.

I omstarten såg Lewis Hamilton sin chans att ta över ledningen och satsade för fullt, men missbedömde situationen helt, låste bromsarna och fortsatte rakt fram och av banan.

Den dundertabben kostade honom värdefulla VM-poäng. Nu slutade britten på 15:e plats och Verstappen behåller VM-ledningen.

Annons

Annons

"Fantastisk dag"

När rivalerna försvann vann mexikanen Perez till slut tävlingen, före Sebastian Vettel, Aston Martin.

"Jag är så glad. Men jag är väldigt ledsen för Max för han gjorde ett enastående lopp och förtjänade verkligen att vinna. Det skulle ha varit otroligt om teamet kunde ha tagit de två första platserna, men i slutändan blev det ändå en fantastisk dag", säger Perez till F1:s webbplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!