A-
A+

Dahlins mörker – satte nytt bottenrekord i NHL

Rasmus Dahlin, till vänster, i förlustmatchen mot Pittsburgh.
Rasmus Dahlin, till vänster, i förlustmatchen mot Pittsburgh.
IshockeyTT

Nu är Rasmus Dahlins Buffalo Sabres bäst någonsin.

Bäst på att förlora många NHL-matcher i rad.

2–5-förlusten mot Pittsburgh var 15:e raka förlusten, den längsta negativa sviten sedan ligan införde straffläggning vid oavgjort 2005–2006.

Annons

Annons

Förhoppningen att ett tränarbyte skulle ge effekt har inte slagit in för Buffalo. Sedan coachen Ralph Krüger sparkades förra veckan har det blivit ytterligare tre förluster under Don Granato, och laget har nu 15 raka utan seger.

Det är den längsta förlustsviten sedan NHL för 16 år sedan införde straffavgörandet.

Det är tufft, självklart vill vi vinna. Alla jobbar hårt men det känns som att vi inte alltid jobbar smart. Vi vill det för mycket och ibland känns det som att vi ger oss in i situationer som vi inte borde, säger svenska forwarden Victor Olofsson.
Men vi gör vad vi kan och måste bara jobba vidare.

Rasmus Asplund skadad

Olofsson lyckades snygga till slutsiffrorna då han satte en straff i slutet av tredje, men hans 2–5-mål hjälpte föga.

Buffalos första mål kom också från en svensk klubba, stjärnbacken Rasmus Dahlins. Lagets andra Rasmus – Asplund – skadade sig däremot efter bara två minuter på isen och spelade sedan inte mer. Laget har ännu ingen information om hans skadeläge.

Senast Buffalo vann en NHL-match var den 23 februari, då New Jersey besegrades med 4–1.

Jag tror att allas självförtroende påverkas av det här, men spelarna fortsatte att kämpa till slutet, säger tillfällige tränaren Don Granato.
Men många faktorer spelade in i natt. Tage (Thompson) var med vid uppvärmningen i morse, men precis innan vi skulle åka fick veta att han inte kände sig helt okej, så som en försiktighetsåtgärd fick han stanna på hotellet. Och sedan efter två minuter på isen skadade sig Asplund, fortsätter han.

Annons

Annons

Ullmark tillbaka i träning

Lagen möts igen natten mot fredag, svensk tid.

Frågan är om Linus Ullmark kan spela för Buffalo då. Den svenske målvakten har varit skadad sedan den 25 februari och var på onsdagen för första gången tillbaka i isträning. I nattens match stod Dustin Tokarski mellan stolparna, hans första match från start i NHL sedan december 2015, och Buffalo har också kallat in finländaren Ukko-Pekka Luukkonen från farmarlaget Rochester.

En liten tröst för Buffalo är att de har en bra bit kvar till den längsta förlustsviten i NHL:s historia; hösten 1980 spelade Winnipeg Jets 30 raka matcher utan att vinna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!