A-
A+

Dahlins plan – ta sig in under skinnet

Rasmus Dahlin i intervjuzonen efter onsdagens träning.
Rasmus Dahlin i intervjuzonen efter onsdagens träning.
IshockeyTammerfors, TT:s utsände

Dylan Cozens är en av nyckelspelarna i Kanadas poängstarka förstakedja.

Rasmus Dahlin har full koll på hur han får Buffalokamraten ur gängorna.

Jag vet hur man kommer under skinnet på honom, det ska jag utnyttja, säger han.

Annons

Annons

Cozens är två år yngre än Dahlin och just bristen på rutin är något som 23-åringen tror att Sverige kan dra nytta av i torsdagseftermiddagens kvartsfinal.

Det är ett ungt och väldigt talangfullt lag, inte jättemycket rutin. Jag tror vi kan ta tillvara på det. Trummar vi på över 60 minuter och gör rätt saker, så tror jag vi har en bra chans att vinna. Jag tror de lätt kan tappa tålamodet och chansa, säger Dahlin.

Kanadas förstakedja med Dylan Cozens, 21 år, Pierre-Luc Dubois, 23, och Drake Batherson, 24, har gjort sammanlagt 27 poäng hittills.

Dubois, Winnipeg, har gjort sex mål och fyra assist, Dahlins lagkamrat Cozens fyra mål och lika många assist.

"Kommer att skratta"

Nyckeln att få honom ur gängorna: fysiskt spel, snarare än psykningar och trashtalk. Just det fysiska spelet är något som Dahlin själv tycker att han utvecklat de senaste åren.

Han bryr sig inte om jag pratar, då kommer han mest att skratta. Det gäller att få honom lite irriterad och ur rytmen med fysiskt spel, han är en poängstark spelare och kan bidra framåt. Så det gäller att vara på honom hela tiden och inte ge honom tid med pucken, säger Dahlin.

Den svenske Buffalostjärnan, draftad som nummer ett 2018, brinner av iver över att få spela en stor match.

Det har inte blivit någon slutspelsmatch med Buffalo ännu på fyra säsonger då hans NHL-klubb inte har gått till slutspel sedan 2011.

Annons

Annons

"Det här jag spelar för"

Våren 2018 spelade han SM-kvartsfinaler med Frölunda, dessförinnan, samma säsong, JVM-final för Sverige – mot Kanada. Och förlorade.

Jag har ju inte gjort det på några år nu, så det är jätteskönt att komma tillbaka och spela när det gäller. Det är det här jag spelar för, det jag gillar, när det blir mer fysiskt, lite mer uppoffringar, kanske lite mer försvarsinriktat.
Det gäller att spela rätt i varje situation, säger Dahlin som är Sveriges bäste poängplockare i turneringen med sju poäng, två mål och fem assist.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.