-
+

Dannys rädsla: "Jag blir helt blank"

Danny Saucedo har ett tekniskt avancerat nummer i Melodifestivalen.
Danny Saucedo har ett tekniskt avancerat nummer i Melodifestivalen.
MelodifestivalenTT

Förhandsfavoriten Danny Saucedo har ett tekniskt avancerat nummer i Melodifestivalen. Efter det första genrepet har han en hel del att fila på.

Jag fick en liten "vad håller jag på med"-känsla när jag kom till Annexet första gången, säger han under en presskonferens.

Annons

Annons

Arvingarna tävlar med låten 'Tänker inte alls gå hem' i Melodifestivalen.
Arvingarna tävlar med låten "Tänker inte alls gå hem" i Melodifestivalen.

Danny Saucedo framför stora delar av sitt Melodifestivalnummer "Dandi dansa" i ett rum med väggar av flyttkartonger. Rummet flyttas runt på scenen, men på tv-kamerorna ser det snarare ut som att golvet rör på sig.

På presskonferensen efter genrepet räknar Danny Saucedo upp en rad områden som han själv måste öva på inför lördagens sändning.

Text, placeringar, väggförflyttningar, det är vad som gäller för mig. Det är massa saker som inte sitter än. Men det sitter nog till i morgon, säger han.

Glömmer texten

Vad gäller låttexterna är det främst början av bidraget "Dandi dansa" som han har problem med.

Precis när introt drar i gång är det helt blankt, jag blir helt blank varje gång, säger han.

Inte heller Arvingarna är helt nöjda med sin insats, men tar det med en klackspark.

Vi har inte satt allt till 100, men ett genrep ska inte vara 100, det ska finnas saker att förbättra, säger frontmannen Casper Janebrink och tillägger:
Musik kan man alltid förbättra, det spelar ingen roll om man har gjort det jävligt bra en kväll. Jag tror att vi har små saker här och där som vi kan bli ännu bättre på.

TT: Kommer ni att gå vidare?

Vi har god känsla, vi gillar låten och kanske publiken hemma gillar den. Vi tror på oss, säger Casper Janebrink.

Annons

Annons

Långa flygande tygstycken

Schlagerveteranen Jessica Andersson berättar att hon till stora delar är nöjd med sitt framträdande. En av utmaningarna inför sändningen är att hålla koll på sin byxklänning, med flera meter långa tygstycken.

Jag är inte rädd, men det är klart, jag har en del meter tyg på scenen. Det finns alltid en fara att man kan snubbla eller så, men det har gått jättebra varenda gång. Varje gång man ska gå fram med det här släpet så blir det ganska tungt. Jag får kämpa, säger hon.

Tävlingsproducenten Karin Gunnarsson är också nöjd med fredagens genrep, men berättar att det finns saker att fila på.

Det är bara fredag, Dannys nummer är väldigt krävande, det ska flyttas runt och hamna på rätt position. Där finns det saker att jobba på. Alla nummer är inte riktigt klara än, det finns fortfarande bilder och ljus att repa på, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss