-
+

Danska butiker kan trotsa coronarestriktioner

Flera danska butiker har varslat om att de kommer att öppna under måndagen – trots att de enligt landets coronarestriktioner ska hålla stängt. Arkivbild.
Flera danska butiker har varslat om att de kommer att öppna under måndagen – trots att de enligt landets coronarestriktioner ska hålla stängt. Arkivbild.
DanmarkTT-Ritzau

Flera danska butiker och frisörsalonger har gett besked om att öppna under måndagen – trots att de fortsatt ska ha stängt enligt landets coronarestriktioner.

Jag känner mig lurad av regeringen, säger en frisör.

Annons

Annons

Tilltaget får inte stöd av intresseorganisationen SMVdanmark, som representerar en stor del av landets små och mellanstora företag.

Det tar jag helt klart avstånd ifrån. Att ta lagen i egna händer är aldrig lösningen, säger Jacob Brandt, administrativ direktör för intresseorganisationen.

Enligt hemsidan Danmark Vågner (Danmark Vaknar) kommer 17 näringsidkare runt om i landet under måndagen trotsa restriktionerna, som gäller fram till den 28 februari. Detta trots att man riskerar att få böta 5 000 danska kronor.

Det är osolidariskt att vi fortsatt ska hålla stängt när smittotalet är så lågt. Jag känner mig lurad och gjord till narr av regeringen, säger frisören Sarschar Leone till danska TV2.

Frisören anser att regeringen saknar argument till stängningen och att det är orimligt att exempelvis tandläkare fortsatt får hålla öppet.

Regeringen snackar om att det handlar om vår hälsa, men det argumentet håller inte när det finns en större möjlighet att gå på McDonald's än att gå på gym, säger Sarschar Leone.

Hon uppger för tv-kanalen att hon fått avslag för att få ta del av statens hjälppaket eftersom hon inte betalat tillräckligt med skatt för att vara berättigad till kompensation.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss