David Guetta: Inte stressad över räkningar

David Guetta släpper singeln 'Let's love' tillsammans med Sia. Arkivbild.
David Guetta släpper singeln "Let's love" tillsammans med Sia. Arkivbild.
MusikTT

Att vakna i samma säng varje morgon har gjort David Guetta mer kreativ än någonsin.

Nu släpper han singeln "Let's love" tillsammans med Sia – och vill skapa hopp i en virusdrabbad värld.

Annons

Annons

David Guetta saknar turnélivet. 'Jag saknar människorna, och deras energi! Och jag har den här nya dansmusiken som jag skapar varje dag, jag vill spela den', säger han. Arkivbild.
David Guetta saknar turnélivet. "Jag saknar människorna, och deras energi! Och jag har den här nya dansmusiken som jag skapar varje dag, jag vill spela den", säger han. Arkivbild.
Sia och David Guetta släpper låten 'Let's love'. Arkivbild.
Sia och David Guetta släpper låten "Let's love". Arkivbild.

David Guetta och Sia har flera samarbeten bakom sig, inte minst supersuccén "Titanium" från 2011 som har strömmats över 800 miljoner gånger bara på Spotify. Under karantänen började den franska dj:n skapa musik ihop med den australiska popstjärnan igen.

De flesta kända artisterna är otroliga sångare, men inte nödvändigtvis bra låtskrivare. Sia är både en fantastisk sångerska och enligt mig en av de bästa låtskrivarna i världen. Det är en härlig känsla som producent att skapa ihop med personen som ska sjunga låten till slut, säger han till TT.

80-talsinspirerad

Låten har ett tydligt budskap: hopp och kärlek.

När jag skulle producera den försökte jag tänka "Vilken har varit den allra gladaste tidsperioden i musikhistorien?". Det är definitivt 80-talet, säger David Guetta.
Jag kände verkligen att det är så mycket negativitet i världen nu, länder och grupper anklagar varandra. Jag kände "okej, vi gör en glad låt som får människor att må bra".

De senaste månaderna har David Guetta tillbringat mycket tid hemma, isolerad från omvärlden. Han menar att det inte är någon risk att han själv ska drabbas av covid-19 – "jag har ju bara varit hemma och gjort musik!", utropar han.

Annons

Annons

"Är påverkad"

Samtidigt trycker stjärnan på att han befinner sig i en privilegierad position, och han har själv gjort flera liveströmmade välgörenhetskonserter för att hjälpa till.

Jag är inte stressad över hur jag ska betala mina räkningar nästa månad, men om jag inte jobbar 2021 kommer jag nog att bli stressad. Jag ska inte ljuga, det har varit ganska härligt att inte ta ett flyg varje morgon, att vakna upp i samma säng och att få tillbringa mer tid med min familj. Det har varit en av de mest kreativa stunderna i mitt liv rent musikaliskt. Jag har verkligen haft tid att experimentera med mitt sound, säger han.

TT: Hur tror du att singeln tas emot, nu när människor inte kan samlas och dansa till den?

Den är mer av en radiolåt, så det kommer inte att påverka så mycket. Men jag har ett annat projekt som heter "Future rave" tillsammans med min vän Morten, och det är helt elektroniskt, så ja, jag är påverkad, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons