De får lämna JVM-truppen

Skellefteås Simon Robertsson är en av sex spelare som får lämna JVM-truppen. Arkivbild.
Skellefteås Simon Robertsson är en av sex spelare som får lämna JVM-truppen. Arkivbild.
IshockeyTT

Sex spelare petas ur den nuvarande JVM-truppen i ishockey och får lämna lägret i Sundsvall. Ytterligare en ska bort innan juniorkronornas avresa till Kanada.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det är Isac Andersson, Mora, Simon Edvinsson, Frölunda, Hannes Kollén, Karlskrona, Daniel Ljungman, Linköping, Viktor Persson, Brynäs och Simon Robertsson, Skellefteå som fick lämna JVM-truppen under lördagen.

"Vi vill tacka dessa spelare för vad de har gjort för oss, och vi önskar dem stort lycka till under säsongen" säger juniorkronornas tillförordnade förbundskapten Joel Rönnmark, som ersätter covid-19-smittade Tomas Montén i turneringen.

Nu återstår 26 spelare i bruttotruppen. Under söndagen reser en 25-mannatrupp till Edmonton.

"Av vissa orsaker behöver vi vänta till söndag morgon med att ta det sista beslutet rörande truppen. Jag vill dock poängtera att det inte är covid-relaterat", säger Rönnmark.

Sedan tidigare har totalt åtta personer, fyra spelare och fyra ledare, testats positivt för viruset.

Det är klart att det är konstigt och lite tråkigt. Men det är inte så mycket vi kan göra, vi är de spelare och ledare vi är och ska göra det bästa vi kan göra, sade en av de svenska stjärnorna Alexander Holtz tidigare i veckan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons