A-
A+

De spelar huvudrollerna i "Bränn alla mina brev"

Bill Skarsgård spelar Sven Stolpe i filmatiseringen av 'Bränn alla mina brev'. Arkivbild.
Bill Skarsgård spelar Sven Stolpe i filmatiseringen av "Bränn alla mina brev". Arkivbild.
FilmTT

Asta Kamma August, Bill Skarsgård och Gustav Lindh kommer att spela huvudrollerna som Karin Stolpe, Sven Stolpe och Olof Lagercrantz i Björn Runges filmatisering av Alex Schulmans bästsäljande roman "Bränn alla mina brev".

Annons

Annons

Asta Kamma August gör huvudrollen som Karin Stolpe i kommande storfilmen 'Bränn alla mina brev'. Pressbild.
Asta Kamma August gör huvudrollen som Karin Stolpe i kommande storfilmen "Bränn alla mina brev". Pressbild.
Gustav Lindh under inspelningen av den Danska filmen 'Rättfärdighetens ryttare' i Göteborg. Snart spelar han en av huvudrollerna i 'Bränn alla mina brev'. Arkivbild.
Gustav Lindh under inspelningen av den Danska filmen "Rättfärdighetens ryttare" i Göteborg. Snart spelar han en av huvudrollerna i "Bränn alla mina brev". Arkivbild.

Det meddelar SF Studios i ett pressmeddelande.

Filmen, och romanförlagan, bygger på verkliga händelser och skildrar en kärlekshistoria ur tre olika perspektiv på 1930-talet.

Asta Kamma August är känd från "Pakten" och "Follow the money", Bill Skarsgård sågs senast i "It: Kapitel 1&2" och Gustav Lindh är aktuell med "Rättfärdighetens ryttare".

Filmen kretsar främst kring Karin Stolpe och hur de val hon gör påverkar resten av historien.

"Den här filmen är Karins berättelse och upprättelse! Jag är så glad för möjligheten att porträttera Karin och som en del av processen med karaktären har jag fördjupat mig i hur det var att leva som ung kvinna 1932", säger Asta Kamma August i ett pressmeddelande och förklarar vidare:

"Hur man såg på kvinnan i samhället, i vardagen, hennes intellekt, maktbalansen gentemot män, men också om sexualitet och klass. Det har varit lärorikt och ett viktigt verktyg för mig i arbetet med att nu kunna få ge Karin en stark röst i filmen”.

Regisserar gör Björn Runge ("The wife", "Om jag vänder mig om"). Manus är skrivet av Veronica Zacco ("Top Dog", "Störst av allt", "Bron").

Inspelning påbörjas under hösten 2021 och filmen förväntas få premiär hösten 2022.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!