A-
A+

De största nyheterna vid The Game Awards

En välkänd siluett dök upp i den första trailern för 'Star wars eclipse':
En välkänd siluett dök upp i den första trailern för "Star wars eclipse":
SpelTT

Lika mycket som spelgalan The Game Awards handlar om att prisa årets bästa spel, handlar det om att visa kommande titlar.

"Star wars"-spelet "Eclipse", svenska "Arc raiders" och en uppföljare till "Alan Wake" tillhörde nyheterna.

Annons

Annons

Författaren Alan Wake är tillbaka.
Författaren Alan Wake är tillbaka.
Amicia lämnar Frankrike i 'A plague tale: Requiem'.
Amicia lämnar Frankrike i "A plague tale: Requiem".

Till och från tv

Amazonserien "The expanse" kliver in i spelets värld, via Telltale Games och Deck Nine, som senast låg bakom "Life is strange: True colors". "Halo" går åt andra hållet, och blir tv-serie på Paradox strömningstjänst. Den första trailern visades upp vid galan. Serien har premiär nästa år.

"Baserat på verkliga händelser" är ett uttryck som inte är så vanligt förekommande i spelsammanhang. Men nya flerspelarspelet "The Texas chainsaw massacer", alltså "Motorsågsmassakern", hävdar att det rör sig om just det.

Annons

Annons

Nya spel på gång

Någon slags ondska väcks till livs i "Star wars: Eclipse". Droider, rymdskepp och ljussablar blixtrade förbi in en välgjord trailer som utspelar sig i högrepublikseran. Spelet är i en tidig utvecklingsfas och skapas av franska Quantic Dreams ("Detroit: Become human"). Det rör sig om ett actionäventyr där spelarens val påverkar berättelsen.

Finländska Remedy Alan Wake 2 kommer 2023 till pc, Playstation 5 och Xbox Series X/S. Till skillnad från det första spelet från 2010, som i år släpptes i en putsad version, så har actiondelen tonats ned.

Vi bryter ny mark. Det är vårt första överlevnadsskräckspel, säger kreativt ansvarige Sami Järvi, som var på plats på galan för tillkännagivandet.

Nygamla hjältar

Sonic drar nytta av sin snabbhet på allvar, när "Frontiers" släpper ut den blå igelkotten i en öppen värld, för första gången. Bakom spelet står Sonic Teams, som räknar med att spelet finns ute i handeln vid den här tiden nästa år.

Wonder Woman får ett eget spel, skapat av amerikanska Monolith, som främst är kända för "Middle-earth"-spelen. Så mycket mer än så är inte känt.

Amicia och hennes lillebror Hugo lämnar det medeltida pesthärjade Frankrike bakom sig och reser söderut i "A plague tale: Requiem", som släpps nästa år. Det verkar dock som att de enorma mängderna råttor som var föregångarens signum hakar på till de nya jaktmarkerna.

Svensk närvaro

Svenska "GTFO" är officiellt släppt, efter två år då det varit ute i en tidig version (early access). Den medvetet svåra samarbetsskjutaren har utvecklats av Ten Chambers, och på plats för att avslöja släppet fanns Simon Viklund.

Någon hemma i Sverige trycker på knappen just nu, sade han.

På tal om svenskt så visade Stockholmsstudion Embark upp de första klippen ur sitt debutspel "Arc raiders", till tonerna av Robyns "Dancing on my own". Det rör sig om en tredjepersonsskjutare där mekaniska utomjordingar ska bekämpas. Spelet bygger på samarbete och ska vara gratis när det släpps nästa år.

En hel del nya trailers för redan kända spel visades också upp. Bland dem kan nämnas "Senua's saga: Hellblade II", "Forspoken", "Horizon: Forbidden west", "Suicide squad: Kill the Justice league" svenska vampyrspelet "Bloodhunt", och "Babylon fall".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.