De tar över "Let's dance"

Petra Mede och David Lindgren är de nya programledarna för 'Let's dance'.
Petra Mede och David Lindgren är de nya programledarna för "Let's dance".
TvTT

Komikern Petra Mede och artisten David Lindgren blir nya programledare för "Let's dance" när programmet återvänder nästa år.

Annons

Annons

Det står klart sedan programledarna presenterats i TV4:s "Nyhetsmorgon".

Det känns hur roligt som helst, vi är väldigt peppade båda två, säger David Lindgren till TT, och får medhåll av kollegan.
Jag kan bara instämma. Man vill sätta i gång. Det är några månader kvar, men vi åker nog in snabbt i arbete skulle jag tro, säger Mede.

De tar över från tidigare duon Tilde De Paula Eby och David Hellenius. Mede förklarar att de ska försöka sätta sin egen prägel på programmet, samtidigt som de inte vill ändra för mycket i TV4:s långkörare.

Det finns en anledning till att programmet fortfarande har en sådan framgång efter 15 år. Då är det något som man gör rätt som vi inte ska ändra för mycket på, säger hon.
Men vi kan showa lite kanske, öppna upp med något danssteg eller brista ut i en sång, det är alltid trevligt tycker jag, tillägger Lindgren.

Värk och frustration

Han är musikalartist och hon har ett förflutet som professionell dansare. Programledarna tror att deras bakgrund är en styrka när de ska förstå vad deltagarna går igenom.

Man vet hur kroppen värker och hur frustrationen känns när man inte sätter något, säger Petra Mede.

Årets vinnare blev John Lundvik och hans danspartner Linn Hegdal. Några deltagare för nästa år är ännu inte klara, och de nya programledarna har inga specifika önskemål, förutom att de vill se en bra blandning.

Dels tycker jag om deltagare som inte har dansat mycket förut, så att man får en utvecklingsbana. Sedan tycker jag att det är kul med folk som man inte har sett bjuda på sig själva så mycket tidigare. Någon som man bara har sett läsa upp nyheter eller spela hockey och får lära känna som person, säger David Lindgren.

Annons

Annons

"Lite av en samhällsnytta"

Många tv-produktioner har drabbats av coronautbrottet, och i våras tvingades "Let's dance" att ställa in flera veckor i rad när deltagare och personal blev sjuka. Men att ta över som programledare är inget som oroar Petra Mede.

Om man får vara lite pretentiös så är det nog viktigt och lite av en samhällsnytta att vi fortfarande har direktsända program i dessa tider. Alla hittar säkrare och säkrare sätt att undvika att det ska finnas smittade människor i produktionen, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons