Debutant bröt handen – ersättare inkallade

Jonathan Carlsbogård. Arkivbild.
Jonathan Carlsbogård. Arkivbild.
HandbollTT

Äntligen landslagsdebut. Då ådrog sig Jonathan Carlsbogård en fraktur i handen.

Nu missar både han och Hampus Wanne handbollslandslagets EM-kval mot Kosovo i helgen.

Annons

Annons

Jonathan Carlsbogård fick vänta länge på sin landslagsdebut. Till skillnad från de flesta andra landslagsspelare hade han aldrig ens representerat Sverige på ungdomsnivå när han fick chansen mot Rumänien på torsdagskvällen.

Men debuten blev bara en match lång. Enligt handbollsförbundets webbplats ådrog sig vänsternian, till vardags i tyska Lemgo, en fraktur i högerhanden och missar nu EM-kvalet mot Kosovo på söndag.

Dessutom missar Flensburgstjärnan Hampus Wanne, som gjorde nio av målen i 33–30-segern mot Rumänien, matchen på grund av en muskelbristning.

Förbundskapten Glenn Solberg har därför kallat in två nya spelare inför resan till Pristina: Kassem Awad (Malmö) och Emil Frend Öfors (IFK Kristianstad).

"Det är tråkigt för Jonathan, Hampus och för oss. Det är två startspelare som vi nu får klara oss utan, men vi är också glada att vi kan få hit Kassem och Emil med kort varsel under de omständigheter som råder med covid-19", säger Solberg enligt handbollsförbundets webbplats.

För Kassem Awad blir det A-landslagsdebut.

"Jag blev väldigt glad när jag fick samtalet i går kväll, det var absolut ingenting jag hade väntat mig så det blev ett rejält adrenalinpåslag", säger han till förbundets sajt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons