Degerfors ångar på mot allsvenskan

Victor Edvardsen gjorde två av Degerfors mål i 4–1-segern hemma mot Västerås. Arkivbild.
Victor Edvardsen gjorde två av Degerfors mål i 4–1-segern hemma mot Västerås. Arkivbild.
FotbollTT

Det lutar allt mer mot att det blir allsvensk fotboll på Stora Valla nästa år.

Efter 4–1 hemma mot Västerås, sjätte raka segern, leder Degerfors superettan med åtta poäng med nio omgångar kvar.

Klubben har dessutom ytterligare 1,6 miljoner skäl att glädjas.

Annons

Annons

På planen har Degerfors gått som tåget den här säsongen. Utanför densamma har coronapandemin tagit ut sin rätt, ekonomin är rejält pressad. Glädjande nog kunde klubben inför matchen mot Västerås berätta att kampanjen "Tro på det" samlat in 1,6 miljoner kronor, varav mer än 650 000 kommer från privatpersoner.

Även fast det säkerligen kommer bli tufft framgent så är pengarna till oerhört stor hjälp. Vi hade i vår vildaste fantasi inte kunnat föreställa oss att vi skulle få ett sådant här enormt stöd. När det kommer in 650 000 från privatpersoner är det nästan så att man blir tårögd, det är sanslöst mycket pengar, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hällström till Värmlands Folkblad.

Tre på tio

När matchen väl sparkades i gång orsakade gästande Västerås en hel del problem i inledningen av matchen, och tog också ledningen i den tolfte minuten när Filip Tronet avslutade ett riktigt mönsteranfall till 0–1. Men efter en halvtimme hostade det värmländska maskineriet i gång, och det rejält.

Första halvtimmen är lite trög från vår sida, men sedan kommer vi i gång sista kvarten och sedan spelar vi den anfallsfotboll som vi ska göra, sade Degerfors tränare Andreas Holmberg till Dplay efter första halvlek.

Då hade han precis sett sitt lag göra tre mål på tio minuter, och på ett sätt som blivit lite av ett särdrag för Degerfors offensiv i år: djupledslöpning på djupledslöpning, och sedan en passning snett inåt bakåt till fristående spelare. Och när Victor Edvardsen, Axel Lindahl och Christos Gravius gjort var sitt mål fram till 3–1 var det tung uppförsbacke för Västerås.

Annons

Annons

"För slarviga"

Elva minuter in i den andra halvleken punkterade Edvardsen matchen definitivt när han satte 4–1, hans 12:e mål för säsongen.

Matchen är bra men vi är alldeles för slarviga. Det är bra, men vi kan några snäpp till. Och vi vinner ändå, och det är en styrka i sig, säger Victor Edvardsen till Dplay efter segern.

Västerås får fortsätta kämpa för överlevnad. Efter 21 omgångar ligger laget på kvalplats och har en poäng upp till säker mark. Närmast ovanför, på tolfte plats, finns Trelleborg som spelade 2–2 hemma mot Norrby.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons