A-
A+

Degerfors förbjuder fans utanför arenan

Degerfors, nykomling i fotbollsallsvenskan, spelar kvartsfinal i svenska cupen till helgen. Arkivbild.
Degerfors, nykomling i fotbollsallsvenskan, spelar kvartsfinal i svenska cupen till helgen. Arkivbild.
FotbollTT

Degerfors fotbollssupportrar kommer inte att kunna stå utanför Stora Valla och heja på sitt lag i helgens kvartsfinal i svenska cupen.

Kommunen har infört vistelseförbud runt arenan.

Annons

Annons

I höstas fick Degerfors IF kritik från kommunen efter att flera hundra av lagets supportrar samlades i centrala Degerfors för att fira klubbens avancemang till fotbollsallsvenskan.

Nu oroar sig kommunen för liknande trängsel, och agerar därför proaktivt genom att införa vistelseförbud utanför Stora Valla inför söndagens kvartsfinal i svenska cupen mot Västerås, rapporterar P4 Örebro.

Vi vet att de här matcherna ibland drar till sig många supportrar, som vill stå utanför och titta på. Det är klart att det är roligt att se fotboll utanför Valla, men risken är att det blir väldigt många personer, säger Per Hilding, säkerhetsansvarig på Degerfors kommun, till P4 Värmland.
Så vi kommer helt enkelt att förbjuda vistelse av folksamlingar vid Stora Vallas idrottsplats under den här tiden.

Polis kommer att finnas på plats för att se till att restriktionerna efterlevs, säger Hilding. Han tillägger att förbudet gäller tills vidare, och inte bara under helgens cupmatch.

Ja, under den tiden som vi har den här regleringen i pandemilagen så måste vi tillse att vi inte skapar underlag för att det skapas trängsel. Då kommer vi att annonsera att den här platsen, under den här tiden, inte kommer att vara tillåten att uppehålla sig på i större folksamlingar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!