A-
A+

Degerfors vinnare i ångestmötet

Diego Campos blev stor segerorganisatör för Degerfors.
Diego Campos blev stor segerorganisatör för Degerfors.
FotbollTT

Degerfors segrade i ångestmötet med Sundsvall.

För Sundsvall var det sjunde raka förlusten i allsvenskan.

Annons

Annons

Det var ett laddat ångestmöte mellan jumbon Sundsvall och nästjumbon Degerfors under fredagskvällen. Båda lagen var i desperat behov av tre poäng.

Sundsvall skulle få en drömstart när Rasmus Örqvist föll i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Målgaranten Pontus Engblom var säkerheten själv från elva meter och Sundsvall fick en 1–0-ledning redan efter sju minuter.

Målet förändrade ingenting. Det var vi som skulle styra ändå så det blev nästan bara som en fördel, säger Gustaf Lagerbielke till Discovery+.

Kan ha varit över linjen

Sundsvall hade ett superläge som rensades på mållinjen. Men reprisbilderna visade att det mycket väl kunnat vara så att hela bollen faktiskt var över mållinjen.

Där måste finnas mållinjeteknologi, det är allt jag har att säga. Dessa beslut ändrar matchen helt, säger Sundsvalls tränare Brian Clarhaut.

Degerfors skulle i stället komma tillbaka. Efter en fast situation nickades bollen bort från straffområdet. Men där stod Diego Campos och klippte till direkt på volley för kvitteringen, ett drömmål av Costaricanen.

Annons

Annons

"Bra självförtroende"

Vändningen fullbordades även den på en fast situation då Gustaf Lagerbielke blev helt ren vid den bortre stolpen och nickade in Campos frispark mellan benen på Oscar Jonsson i Sundsvallsmålet.

Vi har bra självförtroende när det gäller fasta, säger Lagerbielke.

Spiken i kistan sattes när Omar Faraj gled in Sebastian Ohlssons sidledspassning till 3–1. 20-åringens första allsvenska mål.

Sundsvall kom aldrig riktigt i närheten av en reducering. Förlusten mot Degerfors var den sjunde raka.

I och med segern klättrar Degerfors förbi Helsingborg och upp på negativ kvalplats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.