A-
A+

Delade på familjepizza – medan vännen förblödde

En man döms till sju års fängelse för synnerligen grov misshandel i Hagfors kommun. Medan vännen låg döende åt han pizza. Arkivbild.
En man döms till sju års fängelse för synnerligen grov misshandel i Hagfors kommun. Medan vännen låg döende åt han pizza. Arkivbild.
BrottTT

När vännen låg döende på köksgolvet fotade mannen i 30-årsåldern honom och skickade bilderna vidare. Sedan delade han på en pizza med två andra.

Nu döms mannen till sju års fängelse.

Det var strax före påsk i år som grannar såg en man i 30-årsåldern – med en yxa i handen – gå mot en bostad tillhörande en man i 50-årsåldern. En stund senare gick de båda männen tillsammans till en bostad tillhörande ett medelålders par i Hagfors kommun, rapporterar lokala medier.

Följande morgon larmade paret 112 och förklarade att mannen i 50-årsåldern tagit en överdos. När ambulansen kom var mannen redan död och dumpad i en soffa på gården, rapporterar Aftonbladet.

Den yngre mannen döms nu till sju års fängelse för synnerligen grov misshandel. Enligt domen utsattes offret för slag, sparkar och hugg mot huvudet. När han låg svårt skadad på golvet beställde vännerna en familjepizza som de delade på.

Under kvällen tog mannen i 30-årsåldern flera bilder och filmer på offret som han skickade till vänner och släktingar. I smsen skrev han bland annat "han fick vad han förtjänat" och "nu ska jag stycka".

Enligt Värmlands tingsrätt är det dock inte bevisat att han orsakat alla skador på offret, och han döms därför inte för mord.

”Sammanfattningsvis finner tingsrätten det inte bevisat att XX förorsakat alla de skador som tillsammans utgjort dödsorsaken. Det är inte visat att NN skulle ha dött om inte samtliga dessa skador hade förelegat”, skriver tingsrätten enligt Nya Wermlands-Tidningen.

Det medelålders par som var åtalade för grovt skyddande av brottsling frikänns. Alla tre har nekat till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.