Depp återvänder inte till "Pirates"-filmerna

Johnny Depps karriär är i fara, enligt tidningen The Hollywood Reporter. Arkivbild.
Johnny Depps karriär är i fara, enligt tidningen The Hollywood Reporter. Arkivbild.
FilmTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Att Johnny Depp skulle förekomma i Disneys fortsättning på "Pirates of the caribbean"-filmerna var inte officiellt, men enligt The Hollywood Reporter skulle han ha återvänt till rollen som Jack Sparrow som en överraskning.

Efter det uppmärksammade förtalsmålet där brittisk domstol slog fast att tidningen The Sun inte kan dömas för förtal för att de kallat Depp "hustrumisshandlare" är stjärnan dock inte längre aktuell i några kommande Disneyfilmer, uppger källor inom företaget.

Gått i stå

I en lång artikel i Hollywood Reporter framkommer uppgifter inifrån filmbranschen om Johnny Depps karriär, eller snarare vad som har lett fram till att den nu gått i stå.

Enligt flera personer är Depp numera en skådespelare ingen i filmbranschen vill ta i med tång. Inte ens hans nära vän Jerry Bruckheimer, producent för bland annat "Pirates of the caribbean"-filmerna stöttar honom längre.

Det faktum att domaren i förtalsmålet, där Johnny Depp stämde The Sun, fastslog att han misshandlat Amber Heard vid minst tolv olika tillfällen har allvarligt skadat hans långa karriär.

Det som kom fram vid rättegången hade varit nog för att skrämma bort vilken studio som helst, säger en studiochef som förblir anonym i Hollywood Reporters text.

Annons

Annons

Ny rättegång väntar

Johnny Depp har en ny advokat, Adam Waldman, som hjälpt honom att lägga fram ett förtalsmål mot sin exfru Amber Heard i en domstol i delstaten Virginia, som väntas leda till förhandlingar under 2021.

Problemet är bara att all bevisbörda denna gång ligger på Johnny Depp, som måste frambringa exempelvis meddelanden från tidigare flickvänner och fruar som styrker att han inte varit våldsam mot någon i en tidigare relation.

Waldman har dock fått avsäga sig att representera stjärnan i fallet eftersom han läckt information till pressen innan förhandlingarna inletts. Hollywood Reporter konstaterar att Johnny Depp har en stark fanbase, som exempelvis startat en namninsamling mot Amber Heards medverkan i nya "Aquaman"-filmerna. Om fansens kärlek kan hjälpa Depp att få fart på karriären igen återstår att se.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons