A-
A+

"Det är en av världens bästa fotbollsspelare"

Zlatan Ibrahimovic under VM-kvalträningen på Friends.
Zlatan Ibrahimovic under VM-kvalträningen på Friends.
FotbollTT

Det är inte bara Zlatan Ibrahimovic som är glad över att vara tillbaka i landslaget.

Även medspelarna är nöjda med stjärnans beslut.

Det är en fantastisk spelare, ledare och en matchvinnare, säger Marcus Berg.

Annons

Annons

Under en längre presskonferens i måndags berättade Zlatan Ibrahimovic att han har följt landslaget sedan han valde att sluta efter EM 2016.

Jag har saknat att spela i landslaget, det har jag gjort varje dag sedan jag slutade förra gången, sade han.

Och det är inte bara Ibrahimovic som känner glädje.

Medspelarna är också nöjda med att 39-åringen hade mod nog att ändra beslutet som han tog i samband med EM-sortin i Nice för nästan fem år sedan.

Bra att Zlatan är tillbaka

Jag har spelat med honom väldigt mycket tidigare. Nu är det att tag sedan han var med här och vi har inte spelat ihop på ett tag. Men när vi spelade ihop kändes det bra, vi kompletterade varandra bra, säger Marcus Berg.
Vi har båda blivit äldre och kanske har lite andra kvaliteter mot för ett par år sedan. Det är en fantastisk spelare, ledare och en matchvinnare som är fantastiskt bra att ha i sitt lag. Personligen känns det bara positivt och bra att han är tillbaka.

Berg, som dras med en krånglande rygg, hoppas att laget ska kunna spela på ett sätt som gör att Ibrahimovic får utnyttja sina styrkor.

Han är mer boxspelare nu för tiden. Han har alltid varit fantastisk där. Med hans fysik är det inte lätt att springa så mycket över 90 minuter. Med hans kvaliteter i boxen ska vi försöka hjälpa honom att spela på sina kvaliteter genom att ge honom många bollar i boxen. Där kan han vinna matcherna för oss.

Andreas Granqvist:

Alla vet att han är en kvalitetsspelare och han har gjort mycket för svensk fotboll. Han fortsätter att prestera bra i Milan, säger han.
Han kommer att ge oss mycket kvalitet och respekt från motståndare. Vi ser fram emot att ha honom i vårt lag. Nu har vi gamla spelare och vi har många unga spelare som är på väg upp. Förhoppningsvis får vi ihop det bra och kan göra bra i VM-kvalet och sedan i EM.

Annons

Annons

"En stor idol"

Filip Helander:

Det är jättekul att ha honom är. Det är en spelare som vi yngre spelare – om jag nu är en av de yngre – har växt upp med och sett på tv. Det har varit en stor idol för oss, det är kul att få spela i samma lag som honom, säger han.

Helander säger att det inte är något problem att vara i samma lag som en av sina barndomsidoler.

Det är en av världens bästa fotbollsspelare, det är klart det inger stor respekt men jag tycker det bara är kul.

Sveriges VM-kval inleds med hemmamatchen mot Georgien på torsdag och sedan väntar Kosovo borta på söndag. I kvalgruppen finns även Grekland och Spanien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!