A-
A+

Det här får du göra i dag

Nu får vi trängas på dansgolvet igen. Arkivbild.
Nu får vi trängas på dansgolvet igen. Arkivbild.
CoronavirusetTT

I dag får du göra nästan allt du gjorde innan pandemin bröt ut. I alla fall om du är vaccinerad.

Annons

Annons

Det här gäller från den 29 september.
Det här gäller från den 29 september.

Steg 4 i regeringens avvecklingsplan för restriktionerna innebär att deltagartaken för allmänna sammankomster och tillställningar tas bort. Det blir alltså fritt fram för fullsatta fotbollsläktare och konsertlokaler.

Även deltagartaken för privata sammankomster i hyrda lokaler tas bort vilket innebär att till exempel stora bröllopsfester och födelsedagskalas kan hållas utan begränsningar.

Det finns inga krav på hur stora sällskapen får vara på kaféer och restauranger, eller vilket avstånd det ska vara mellan borden. Dessutom tillåts konserter inomhus på serveringsställen.

Rekommendationen om att jobba hemifrån tas bort. Den som har symtom bör däremot fortfarande stanna hemma och testa sig. Arbetsgivare uppmanas att underlätta för hemarbete vid symtom.

Men det finns fortfarande rekommendationer kvar. Ovaccinerade bör även i fortsättningen undvika folksamlingar. De bör även undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Råden gäller inte för personer under 18 år eller som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig mot covid-19.

Rättelse: I en tidigare version fanns information om slopade restriktioner för öppettider på restauranger, men det har gällt sedan i juli.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.