"Det var bara att sikta mellan stolparna"

Djurgårdsjubel efter 1–0, vilket skulle bli segermålet, i söndagens damallsvenska match mot Piteå.
Djurgårdsjubel efter 1–0, vilket skulle bli segermålet, i söndagens damallsvenska match mot Piteå.
FotbollTT

Då och då påminns hon om förra säsongens korsbandsskada.

Men efter 1–0-segern hemma Piteå var det annat som fanns i huvudet.

Det var bara att sikta mellan stolparna, säger Djurgårdens segerskytt Michaela van den Bulk.

Annons

Annons

Michaela van den Bulk fick förra säsongen spolierad av en korsbandsskada. Högerknäet ställer fortfarande till med en del bekymmer för nederländskan men numera kan hon i alla fall spela matcher.

Ändå tycker hon att situationen stundtals kan vara påfrestande.

Det går upp och ner. Ibland reagerar knäet, ibland reagerar musklerna runt om. Vi måste vara försiktiga och stegra belastningen hela tiden, säger hon.
Det är superjobbigt att inte veta hur kroppen kommer att reagera om man tränar en hel vecka eller om man kör ett hårt pass. Det är nästan som att man måste lära känna sin kropp på nytt. Men nu är det så här och det får jag bara acceptera.

Avgjorde mot Piteå

I Djurgårdens möte med Piteå hemma på Stockholms stadion var Michaela van den Bulk med från start och spelade 58 minuter.

Och det visade sig vara tillräckligt.

I 23:e minuten hitta hon en tom ytan i Piteås straffområde, fick bollen av Olivia Schough och behövde bara sätta till bredsidan för att få in det avgörande målet bakom gästernas målvakt Guro Pettersen.

Vi pratade med "Sheila" om det inför matchen, att vi vill ha in henne i boxen, säger tränaren Pierre Fondin.
Det ser enkelt ut när det blir så där men vi har haft lite problem med det där innan. Men "Sheila" är en så smart fotbollspelare, hon vet var hon ska befinna sig och sedan är ju också Olivia smart och hittade in med bollen perfekt.

Michaela van den Bulk:

Det var ett snyggt inlägg och då är det bara att sikta mellan stolparna. Vi har pratat mycket om det här. Vi sade att de faller ganska snabbt med hela backlinjen och då kommer det ytor framför.

31-åringens tredje fullträff för säsongen – tillsammans med Schoughs femte framspelning – visade sig vara tillräckligt för att Djurgården skulle förlänga poängtrenden till fyra raka matcher, varav de två senaste har slutat med fullpoängare.

Annons

Annons

Boakye storspelade

För Djurgårdens del fanns det ytterligare en nyckel bakom succén på det väderskiftande – sol blev regn och till slut sol igen – Stockholms stadion.

Mittbacken Portia Boakye, som när hon värvades till klubben presenterades som anfallskraft från Ghana, dominerade i luften, längs marken och såg till att hemmalaget och målvakten Kathrine Østergaard Larsen höll nollan.

Jag vet inte vad jag säga om henne. Hon verkar så lugn och bekväm i alla situationer, säger Fondin.
På försäsongen började vi med henne som innermittfältare, sedan var hon vänsteryttern, vänsterback och nu mittback. Som hon spelar nu är det svårt att byta position på henne. Jag är full av beundran av hennes insats.

Piteå fortsätter däremot att ha det tufft. Efter senaste segern mot Vittsjö den 19 juli har klubben bara lyckats få ihop en poäng på åtta matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons