A-
A+

Disney ändrar släppstrategi för filmer

Att släppa filmer på bio och strömningstjänsten samtidigt, som 'Black widow', är något som Disney upphör med – i alla fall i år. Pressbild.
Att släppa filmer på bio och strömningstjänsten samtidigt, som "Black widow", är något som Disney upphör med – i alla fall i år. Pressbild.
FilmTT-Reuters

Annons

Annons

Resten av Disneys storfilmer i år kommer att ha premiär exklusivt på bio, uppger bolaget.

Under pandemin, då biograferna i delar av världen har ekat tomma, har bolaget experimenterat med att släppa filmer samtidigt på bio och på strömningstjänsten Disney plus, mot en extra avgift.

Det rör sig bland annat om filmerna "Cruella" och "Black widow", där strategin i det sistnämnda fallet ledde till att skådespelaren Scarlett Johansson stämde Disney för kontraktsbrott, då hon hävdar att hon har gått miste om inkomster till följd av uteblivna biointäkter.

De filmer som kommer att släppas exklusivt på bio är superhjältefilmen "Eternals", den animerade musikalen "Encanto" och Steven Spielbergs "West side story". "Encanto" släpps till Disney plus efter 30 dagar, medan de övriga filmerna visas på bio exklusivt i minst 45 dagar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!