Djokovic-diskning "en varning" för Osaka

Novak Djokovics agerande som fick honom diskad blev en varning för Naomi Osaka.
Novak Djokovics agerande som fick honom diskad blev en varning för Naomi Osaka.
TennisTT–Reuters

Novak Djokovic diskades efter att frustrerat ha slagit en boll rakt på en linjedomare.

Skandalen är en påminnelse för övriga US Open-spelare att hålla känslorna i styr.

För mig var det en varning att aldrig göra så, säger Naomi Osaka.

Annons

Annons

Redan nu står det klart att det var ett stycke tennishistoria som utspelade sig på Arthur Ashe Stadium i New York när Novak Djokovic blev diskad i den fjärde omgången mot spanjoren Pablo Carreño Busta.

Serbens vårdslösa agerande – när han slog en boll rakt på halsen på en linjedomare som fick svårt att andas efteråt – visar på vikten av att inte tappa humöret, medger japanska tennisstjärnan Naomi Osaka.

Ja, jag antar det. För mig är det definitivt som en varning att aldrig göra så, säger US Open-mästaren från 2018 som för tillfället är rankad nia i världen.
Jag kollade inte på matchen i direktsändning eftersom jag sov, men vetskapen om att det hände gör så klart att du blir medveten om det.

Osaka hade själv ett vredesutbrott i fredagens match mot ukrainskan Marta Kostjuk och kastade sitt racket efter att ha förlorat det andra setet i tiebreak.

Jag försöker att aldrig slå mitt racket. Självklart, jag har väl gjort det några gånger. Men jag tror definitivt att det gör människor mer medvetna.

22-åriga Osaka besegrade estländskan Anett Kontaveit i två raka set och är vidare till kvartsfinal i US Open. Där möter hon amerikanskan Shelby Rogers som överraskande slog ut Petra Kvitova i fjärderundan.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons