A-
A+

Djokovic rasande: "Inte sportsligt beteende"

Novak Djokovic besegrade britten Cameron Norrie i två raka set.
Novak Djokovic besegrade britten Cameron Norrie i två raka set.
TennisTT-AP

Först tog han en enkel seger.

Sedan rasade Novak Djokovic mot sin motståndare Cameron Norrie.

Han gjorde vad han ville, säger serben.

Annons

2–0 i set (6–3, 6–4) bäddade för segern för världstvåan Novak Djokovic i åttondelsfinalen i ATP-turneringen 1000 Masters i Rom. Britten Cameron Norrie, rankad tolva på världsrakningen, gjorde vad han kunde, men Djokovic hade en sådan dag där allt stämde.

Men trots den relativt lätta segern var serben inte helt belåten när han höll den sedvanliga presskonferensen efter matchen.

Djokovic sade att Norrie ägnade sig åt allt annat än att spela tennis. Bland annat anklagade han Norrie för osportsligt beteende och menade att Norrie ville skada honom genom att skjuta bollen rakt på ena låret.

Jag såg en repris på hur han försökte träffa mig, kanske kan du säga att det inte var medvetet. Från början ägnade han sig åt att göra allt som han tilläts att göra. Han fick hetsa och skrika "kom igen" under hela matchen, säger en frustrerad Novak Djokovic och fortsätter:
Det är sådana grejer som vi spelare vet att det inte är ett sportsligt uppträdande. Det är inte så vi behandlar varandra. Han retade upp mig och jag ville inte att han skulle styra mina tankar.

Cameron Norrie har hittills inte uttalat sig.

ATP-turneringen i Rom är ett ypperligt tillfälle att vässa formen inför vad som komma skall. Om tolv dagar drar Franska mästerskapen igång där Djokovic, med 22 grand slam-titlar i bagaget, kliver in som en stark kandidat till segern.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.