A-
A+

Djokovic tackade fansen i återkomsten

Novak Djokovic är tillbaka i Australien.
Novak Djokovic är tillbaka i Australien.
TennisTT

För ett år sedan deporterades han från Australien på grund av sin vaccinationsstatus, natten mot fredag svensk tid var Novak Djokovic tillbaka på Melbournes centercourt. Men det har varit ett tufft år.

Jag stannade hemma i flera veckor, jag gick egentligen ingenstans, säger han till australiska Channel 9.

Annons

Annons

Inför 15 000 åskådare spelade Djokovic en välgörenhetsmatch mot den australiske stjärnan Nick Kyrgios, som uppvärmning inför stundande Australian Open.

Biljetterna till matchen sålde slut på mindre än en timme, och Djokovic uppskattade det stora stödet på läktaren.

Tack så mycket, jag är lite känslosam nu om jag ska vara ärlig, sade han enligt AFP efter att ha gjort sin entré på Rod Laver Arena.

"Underbart"

Efter fjolårets visumfiasko, där han under stor uppståndelse kastades ut ur Australien, har serben nu siktet inställt på sin 22:a Grand slam-seger och sin tionde i Melbourne.

Det är underbart att vara tillbaka i Melbourne, tillbaka i Australien. Det här är planen och arenan där jag skapat de bästa minnena i min karriär.

Djokovic minnen från i fjol är dock inte så trevliga. I Australiska Channel 9 berättar han om hur han upplevde den kritikstorm som påbörjades efter att hans vaccinationsstatus blev känd.

Annons

Annons

"Stannade hemma"

Jag stannade hemma i flera veckor, jag gick egentligen ingenstans. Jag hoppades att det skulle lugna sig, och det gjorde det men spåren stannade kvar.

Han fortsätter:

Det är fortfarande tråkigt och det gör ont i mig att de flesta kommer att ha en felaktig uppfattning om vad som hände. Media har tjatat på mig i flera månader och inte positivt, så det har skapat en hel del störningar för mitt varumärke och för mig personligen och människor runt omkring mig.

Djokovic ligger just nu femma på världsrankningen men är storfavorit att ta hem Australian Open. Publiken i Melbourne kan dessutom komma att bjudas på en riktig drömfinal. När lottningen blev officiell stod det klart att Djokovic kan möta ärkerivalen, världstvåan Rafael Nadal först i final.

Australian Open spelas 16–29 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.