A-
A+

Djokovic tränar i avvaktan på besked

Novak Djokovic i träning på tisdagen.
Novak Djokovic i träning på tisdagen.
TennisTT-AFP

Tennisstjärnan Novak Djokovic tränade på Australian Open-anläggningen i Melbourne på tisdagen, dagen efter det att en domstol i staden slagit fast att det var fel att dra tillbaka serbens visum.

Annons

Annons

Klädd i t-tröja och shorts sågs han värma upp i gymmet för att därefter, i sällskap med sin tränare Goran Ivanisevic, bege sig mot centercourten vid tennisanläggningen Melbourne Park, enligt journalister från nyhetsbyrån AFP.

Huruvida han får starta i turneringen som inleds om knappt en vecka är dock fortfarande oklart.

Bollen ligger nu hos Australiens regering. Alex Hawke, minister med ansvar för bland annat immigration och medborgarskap, har domslutet till trots möjlighet att dra in visumet på nytt. Om det sker, kan Djokovic utvisas och dessutom få tre års inreseförbud.

Själv är Djokovic inställd på att spela turneringen, som han hittills har vunnit nio gånger.

"Jag behåller fokus på det. Jag flög hit för att spela i en av de mest betydelsefulla tillställningarna vi har, framför enastående supportrar", skrev han på Instagram sent i måndags.

Utreder frågan

Det är oklart när ett besked från regeringen kommer.

"Ministern överväger fortfarande frågan och processen är fortsatt pågående", meddelade en talesperson för minister Alex Hawke i måndags.

Enligt uppgifter till flera australiska medier ska regeringens utredning röra allvarlighetsgraden av den infektion som ligger till grund för den medicinska dispensen, men också det att Djokovic i sina inresedokument ska ha uppgett att han inte rest de senaste två veckorna (före ankomst till Australien) trots att han enligt uppgift rest från Serbien till Spanien.

På tisdagen höll Australiens och Serbiens premiärministrar, Scott Morrison och Ana Brnabić, ett telefonmöte för att dryfta frågan om tennisstjärnans visum, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Annons

Annons

ATP: Har orsakat skada

Serbiska medier uppger att Brnabić vädjat till Morrison om att Djokovic ska behandlas värdigt, och betonat vikten av att Djokovic ska få möjlighet att träna ordentligt inför ett (eventuellt) deltagande i turneringen.

Fallet med Djokovic har enligt tennisorganisationen ATP, som står bakom herrarnas tourspel, orsakat skada på alla fronter men speciellt vad gäller tennisspelarens välmående och förberedelser inför Australian Open.

I ett uttalande skrev ATP att man har full respekt för de uppoffringar som australiska medborgare gjort till följd av reserestriktioner och utegångsförbud men lägger sedan till: "Vid inresan till Melbourne var det tydligt att Novak Djokovic trodde att han tilldelats en nödvändig medicinsk dispens".

Australian Open inleds den 17 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.