Djokovic: "Vi vill jobba tillsammans med ATP"

Novak Djokovic under grusturneringen i Rom.
Novak Djokovic under grusturneringen i Rom.
TennisTT-Reuters

Tennisens världsetta Novak Djokovic säger att hans nybildade spelarorganisation inte alls är tänkt att splittra herrtouren utan kan tillföra något positivt.

Vi vill jobba tillsammans med ATP och alla andra, säger Djokovic som haft ett möte med tourchefen.

Annons

Annons

I augusti klev serben Novak Djokovic av som ledare för tourens spelarråd och bildade istället tillsammans med tre andra spelare en ny och fristående spelarorganisation (PTPA) som ska verka för att ge spelarna en bättre plattform för att påverka beslut som rör deras villkor.

ATP har motsatt sig förändringen och manat till enighet i sporten efter coronapandemiutbrottet.

Men vi har aldrig sagt att vi vill bojkotta eller bryta oss loss från ATP. Vi vill jobba tillsammans i ekosystemet med ATP och alla andra, säger Djokovic efter att ha gått till tredje omgången i Roms ATP-turnering.

I Rom har Djokovic träffat ATP-chefen Andrea Gaudenzi.

Han hade en presentation vid vårt spelarmöte och jag har haft ett enskilt samtal med honom också. Vi känner varandra väl och har en bra relation. Jag respekterar honom mycket, säger världsettan.

Djokovic säger att arbetet med spelarorganisationen går framåt och att det är viktigt för PTPA att få med alla spelare. Ännu så länge har stora stjärnor som Roger Federer och Rafael Nadal varit emot den nya organisationen. Djokovic säger att han hoppas hinna prata med Nadal före Franska mästerskapen.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons