A-
A+

Djurgården och Västerås till cupsemifinal

Djurgården tog sig enkelt vidare mot Östersund.
Djurgården tog sig enkelt vidare mot Östersund.
FotbollTT

Degerfors tog ledningen i 81:a minuten och i den 87:e minuten missade Västerås möjligheten att kvittera på straff.

Avancemanget såg säkrat ut för hemmalaget – men Västerås reste sig på nio, vann med 4–3 efter förlängning och skrällde sig vidare till semifinal i svenska cupen.

Annons

Annons

Degerforsmålvakten Jeffrey Gal fick en hand på bollen och styrde Viktor Prodells straff i ribban i matchens slutminuter. Superettanlaget hade krigat väl, men såg uträknat ut.

Då slog inbytte Olle Edlund till. På en fin passning snett inåt bakåt kunde han placera in kvitteringsmålet två minuter efter straffmissen.

Degerfors tränare Andreas Holmberg var inte nöjd med hur hans lag agerade i slutskedet.

Jag tycker att vi skiter ner oss och inte vågar spela med vårt lugn och det vi är bra på, säger han till C More.

Västerås höll ut

Målet tog matchen till förlängning och väl där var Västerås starkare. Först gav Sead Sabetkar laget ledningen för första gången i matchen efter en tilltrasslad situation, och sedan gjorde Brian Span 4–2.

Men dramatiken var inte över där. Degerfors reducerade genom Johan Bertilsson i den 115:e minuten, och de sista minuterna blev en desperat jakt på kvittering men utan resultat.

Det är en sådan stor eloge till alla inblandade, säger en tagen Sead Sabetkar till C More efter matchen.

Annons

Annons

Edvardsens revansch

Victor Edvardsen ville lämna Degerfors, sedan ångrade han sig och bad om ursäkt och i cupkvartsfinalen spelade han en huvudroll.

Han gav den allsvenska nykomlingen ledningen mot Västerås i slutet på första halvlek, efter att ha varit först på en retur.

I en 81:a minuten tog Degerfors ledningen igen, och återigen var Edvardsen iblandad. Hans öppnande passning nådde anfallaren Sargon Abraham som tog emot med högerfoten, avslutade med vänster och gjorde 2–1.

25-åringens mål och assist räckte dock inte, istället är det Västerås som ställs mot Häcken i semifinal.

Djurgården enkelt vidare

7–0 mot Umeå, 4–1 mot Kalmar FF – och 3–0 mot Östersund i cupkvartsfinalen. Djurgårdens form går inte att klaga på, och i semifinalen väntar antingen Stockholmsrivalen Hammarby eller Trelleborg.

I kvartsfinalen mot Östersund tog man ledningen redan efter en kvart när zambiern Edward Chilufya spelade fram Kalle Holmberg som kunde ge Djurgården ledningen i öppet mål. Sedan var man inte riktigt hotade.

I andra halvlek utökade man ledningen både en och två gånger, först genom Chilufya och sedan genom inbytte Niklas Bärkroth som nätade efter att ha varit på plan i tre minuter.

Bärkroth är nöjd med Djurgårdens spel den här säsongen, och säger att självförtroendet flödar i truppen.

Vi har utvecklat ett lite nytt typ av spel. Vi skapar mycket chanser, vi kommer runt mycket på kanterna och dubblar mycket, säger Bärkroth till C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!