Djurgårdens galna vändning mot MFF: "Boost"

Djurgårdens Kalle Holmberg kunde jubla efter en imponerande vändning hemma mot Malmö FF.
Djurgårdens Kalle Holmberg kunde jubla efter en imponerande vändning hemma mot Malmö FF.
FotbollTT

Med tre mål på drygt sju och en halv minut vände Djurgården 0–2 till 3–2 hemma mot ett SM-guldjagande Malmö FF.

Inhopparen Kalle Holmberg blev stor matchhjälte med två mål i det regerande mästarlagets första allsvenska seger på två månader.

Vi behöver det här som lag, säger anfallaren.

Annons

Annons

De flesta på ett publiktomt Tele2 arena i Stockholm var beredda att skriva in tre ytterligare poäng för Malmö FF i den fotbollsallsvenska tabellen när det återstod tio ordinarie matchminuter av mötet med Djurgården.

MFF ledde då med 2–0 efter två mål av Ola Toivonen och serieledaren verkade ha ett fast grepp om matchen och såg ut att skapa ytterligare poängavstånd i kampen om SM-guldet.

Då stod det regerande svenska mästarlaget Djurgården för en imponerande vändning med tre mål inom loppet av drygt sju och en halv minut.

Heta dueller

När matchklockan stod på 80.25 nickade Fredrik Ulvestad in 1–2 på hörna och bara 80 sekunder senare, med uret på 81.45, satte inhopparen Kalle Holmberg 2–2 efter en ytterligare hörna.

Men hemmalaget, som inte hade vunnit på sex raka allsvenska matcher, avslutade inte upphämtningen där. Anfallaren Holmberg dunkade in ett ytterligare mål när klockan precis passerat 88 minuters spel och Djurgården hade fullbordat vändningen.

3–2 blev också slutresultatet i en tät och intensiv match med många heta dueller, diskussioner och varningar.

TT: Vändningen i sig, har du varit med om något liknande?

Målen kommer ganska tätt, det är klart att det är tungt när vi ligger under med 2–0. Efter målet tycker jag att vi kommer in i det bra och skapar många lägen. Det är klart att det är extra skönt när de går in, säger Kalle Holmberg.
Jag tror inte att jag har varit med om att man gör mål så här tätt i slutet.

Trepoängaren var Djurgårdens första i allsvenskan sedan 3–0-segern borta mot Örebro den 15 augusti, alltså på över två månader, och tog laget från sjunde till femte plats i tabellen.

Annons

Annons

Efterlängtat

Vi behöver det här som lag också. Det har gått lite tyngre resultatmässigt, men vi har spelat ganska bra i vissa matcher.

Djurgårdens sena vändning skapade viss nerv i den fotbollsallsvenska guldstriden med sex omgångar kvar, även om Malmö FF leder tabellen stort på 47 poäng.

IFK Norrköping, BK Häcken och Elfsborg skuggar närmast på 39 medan Djurgården har 36. Häcken och Djurgården har därtill båda en match mindre spelad.

Hoppas att vi kan få en boost av det här under slutet av säsongen, säger Holmberg.

Härnäst tar Djurgården emot Sirius på lördag. Malmö ställs å sin sida mot IFK Göteborg hemma på söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons