A-
A+

Djurgårdens succé – vinner gruppen efter vändning

Djurgårdens Joel Asoro, till höger, firar sitt 2–2-mål borta mot Molde.
Djurgårdens Joel Asoro, till höger, firar sitt 2–2-mål borta mot Molde.
FotbollTT

0–2-underläge efter blott 20 minuter.

Men det verkar krävas mer än så för att knäcka Djurgården ute i Europa.

Stockholmslaget vände och vann med 3–2 borta mot Molde – och har nu säkrat gruppsegern i Conference League.

Annons

Annons

En poäng. Det var allt som krävdes för redan slutspelsklara Djurgården för att säkra förstaplatsen, och därmed en plats i åttondelsfinal, i Europa Conference League-fotbollen.

Men efter 21 spelade minuter på Aker stadion i Molde såg ens det avlägset ut. Hemmalaget hade startat i ett ursinnigt tempo och Djurgården hade svårt att hänga med. På resultattavlan stod det dessutom 2–0 till Molde, som därmed tagit över förstaplatsen i gruppen i kraft av bättre inbördes möten (Djurgården vann med 3–2 på Tele2 arena tidigare i höstas).

Vände efter paus

Stockholmslaget reste sig dock. Victor Edvardsen tryckte in reduceringen till 1–2 strax före paus och halvvägs in i den andra halvleken nickade Joel Asoro – som blev stor matchvinnare i den första matchen lagen emellan – in kvitteringen.

Återigen hade Djurgården gruppsegern i sin hand. Men gästerna, och Haris Radetinac, var inte färdiga. Tio minuter efter kvitteringen fullbordade veteranen vändningen genom att sätta 3–2 för Djurgården.

Om jag ska vara ärlig så kändes det inte i första halvlek som att vi skulle vända, men sedan kom ett mål precis före pausen och jag tror att det var där vi hittade styrka. Sen var vi bra i hela andra halvlek, säger segerskytten Radetinac till Viaplay.

Annons

Annons

Hoppas på fortsättning

Om 36-åringen är med när Djurgården spelar slutspel i början på nästa år är dock osäkert. Kontraktet löper nämligen ut vid årsskiftet.

Men om Haris Radetinac själv får bestämma blir det en fortsättning i Djurgårdströjan.

Det får vi fråga Bosse (Andersson, sportchefen) om. Nä, men vi har haft en bra dialog och förhoppningsvis blir det nästa år också, säger han, men tillägger:
I fotboll vet man aldrig.

Utöver åttondelsfinalbiljetten nästa år kan Djurgården även räkna med nytt miljonregn. Redan inför den betydelselösa gruppspelsepilogen mot Shamrock Rovers nästa vecka har Djurgården nu spelat in närmare 70 miljoner kronor, minst, under höstens spel i Europa Conference League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.