-
+

Djurgårdens svit rekordlång: "Känns inte bra"

Färjestads Jacob Peterson, 1–0-målskytt, tar ned pucken och tog med sig alla tre poängen till Karlstad mot ett Djurgården som föll för sjätte hemmamatchen i rad.
Färjestads Jacob Peterson, 1–0-målskytt, tar ned pucken och tog med sig alla tre poängen till Karlstad mot ett Djurgården som föll för sjätte hemmamatchen i rad.
IshockeyTT

En rejäl sågning gav ett offentligt käbbel – men ingen ny energi till Djurgården.

Stockholmslaget förlorade sin sjätte raka hemmamatch mot Färjestad (0–3) – den sämsta sviten för mesta mästarna under SHL/elitseriens 46-åriga historia.

Det känns inte bra, säger tränaren Robert Ohlsson.

Annons

Annons

Palavern var ett faktum efter förlusten mot HV71 hemma på Hovet i tisdags.

Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson sågade sitt lag och framför allt stjärnspelarna i en direktsänd intervju på klubbens hemsida – och blev i går tagen i örat av tränaren Robert Ohlsson som till Expressen sade "att kritik ska hållas internt".

En del hävdar att det var spel för galleriet och planerat för att väcka laget som tidigare under säsongen vann nio hemmamatcher i rad.

Oavsett vad så gav det ingen effekt.

Vi pratade ganska bra efter det där och jag hade en bra känsla i dag. Det blir lite vi mot världen och att vi måste sätta oss tillsammans i båten. Men det blir inte alltid som man tror. Vi blir krampaktiga och måste få upp farten, säger Ohlsson.

Historiskt dåligt

Djurgårdens svit är historiskt dålig och klubben har aldrig tidigare förlorat sex raka hemmamatcher sedan SHL/elitserien startade 1975-1976. Laget saknade på nytt sina två toppcentrar, Jacob Josefson och Sebastian Strandberg. Däremot gjorde backklippan Marcus Högström comeback.

Men det hjälpte inte. Laget som i fjol radade upp 16 raka hemmasegrar och tidigare denna säsong nio raka kan plötsligt inte vinna på Hovet.

Det är svårt att förklara. Förut kunde vi inte vinna borta, nu har vi gjort det men kan plötsligt inte vinna hemma. Det är det mentala spelet. Det kändes som vi var på gång i dag och att det skulle bli våran kväll. Surt, säger Marcus Högström.

Annons

Annons

"Har mullrat"

Att publiken och trycket på Hovet saknas är givet, men inget Högström vill skylla på.

Nu har det gått så långt tid och man har vant sig. Det är klart att man saknar det, men det har inte spelat roll på slutet, säger Högström som inte ville kommentera turbulensen efter förra matchen.

Färjestad var klart bättre än hemmalaget och hade tre ramträffar i första perioden. Utdelningen kom i andra genom Jacob Peterson och Daniel Viksten. Det sistnämnda i powerplay – Färjestads första i den spelformen sedan annandag jul.

Martin Johansson gjorde tredje målet i tom kasse.

En gedigen bortamatch, precis som i Leksand senast. Det har mullrat en del här i Stockholm och vi har ett lag som hade lyssnat in det, säger tränaren Johan Pennerborn apropå Djurgårdsstöket.

Gästernas målvakt Henrik Haukeland höll säsongens andra nolla och tog 26 skott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss