Dödförklarad kvinna kämpar för att återuppstå

Jeanne Pouchain dödförklarades efter en långvarig tvist med en tidigare anställd.
Jeanne Pouchain dödförklarades efter en långvarig tvist med en tidigare anställd.
FrankrikeTT-AFP

För tre år sedan dödförklarades Jeanne Pouchain efter en långvarig tvist med en tidigare anställd. Nu försöker hon återuppstå genom att gå till domstol i den franska staden Lyon.

Annons

Annons

Annons

Annons

I november 2017 vändes Jeanne Pouchains liv upp och ner. En av hennes tidigare anställda i städföretaget gav felaktig information till en arbetsdomstol – som dödförklarade Pouchain. Hon försvann ur offentliga register och förlorade sitt id-kort, körkort, bankkonto och sin sjukförsäkring.

Den tidigare medarbetaren hade tidigare försökt att stämma Pouchain för uppsägning på felaktiga grunder. När det inte gick vägen hittade hon istället på att sin tidigare chef var död för att på så sätt få ut skadestånd från hennes man och son, hävdar Pouchain.

Det är en galen historia, säger advokaten Sylvain Cormier.
Målsägaren hävdade att fru Pouchain var död, utan att lägga fram några bevis, och alla trodde henne. Ingen kontrollerade saken.

En advokat till kvinnan som gav de felaktiga uppgifterna har tidigare anklagat Pouchain, som bor i sydfranska Saint-Joseph, för att ha spelat död för att slippa ha en aktiv del i den nästan två decennier långa tvisten.

Pouchain nekar till anklagelsen och framträdde under måndagen i domstol i närliggande Lyon för att få deklarationen om sin död falskstämplad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons