A-
A+

Dödlig attack i Myanmar – hjälparbetare saknas

De tre utbrända fordonen utanför Mo So i Myanmar. Bilden har förmedlats till AP av väpnade motståndsgruppen KNDF.
De tre utbrända fordonen utanför Mo So i Myanmar. Bilden har förmedlats till AP av väpnade motståndsgruppen KNDF.
MyanmarTT-AP-AFP-Reuters

Nästan 30 människor dödades i en attack mot flera fordon på en motorväg i Myanmar.

Rädda Barnen meddelar att två av organisationens medarbetare saknas efter attacken.

Annons

Annons

Bilder som publicerats på sociala medier på juldagen visar utbrända fordon på motorvägen i närheten av byn Mo So i delstaten Kayah i Myanmar. En medlem i den väpnade motståndsgruppen PDF säger till AFP att dess medlemmar hittade fordonen – två lastbilar och en bil – på lördagsmorgonen efter att ha hört att regeringsstyrkor stoppat flera fordon i Hpruso.

När vi åkte för att titta till platsen den här morgonen, hittade vi brända kroppar i två lastbilar. Vi hittade 27 döda, säger PDF-medlemmen som inte vill namnges.

Vittne: Offren var bundna

Ett annat vittne uppger till AFP att det gick att räkna till 27 döda, men att några av kropparna var så illa brända att de inte gick att räkna.

En invånare i Mo So säger till AP att han tog sig till platsen, och att offren var civila som flytt strider mellan väpnade motståndsgrupper och regeringsstyrkorna i närliggande byn Koi Ngan. Vittnet uppger vidare att offren hade bundits innan de brändes.

Myanmars militärjunta har ännu inte uttalat sig om händelsen, men statligt kontrollerade medier rapporterar att ett antal "terrorister med vapen" dödades i attacken.

Annons

Annons

"Förfäras av våldet"

Frivilligorganisationen Rädda Barnen meddelade på lördagen att två av organisationens medarbetare saknas efter attacken på motorvägen, och att den har fått bekräftat att deras privata fordon attackerades och brändes ut. De två var på väg hem efter att ha genomfört humanitärt arbete i regionen, skriver Rädda Barnen i ett uttalande.

"Vi förfäras av våldet som riktas mot oskyldiga civila och vår personal, som är dedikerade människorättsarbetare som stödjer miljoner barn i nöd i hela Myanmar", säger Internationella Rädda Barnens vd Inger Ashing i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.