A-
A+

Dödliga översvämningar i Indien och Bangladesh

Människor som vadar genom vattenmassorna i Sylhet i i nordöstra Bangladesh.
Människor som vadar genom vattenmassorna i Sylhet i i nordöstra Bangladesh.
BangladeshTT-AFP

De stora översvämningarna i Bangladesh och Indien har sammanlagt skördat över 40 människoliv, bland dem flera barn, och över fyra miljoner står utan hem.

Annons

Annons

Kraftiga monsunregn har den senaste tiden satt stora områden i nordöstra Bangladesh under vatten och militär har kallats in för att hjälpa till med att evakuera de utsatta.

På lördagen uppgav landets myndigheter att åtminstone 25 personer, flera av dem barn, mist livet till följd av översvämningarna.

Översvämningarna förvärrades på lördagsmorgonen efter en tillfällig lättnad föregående dag, säger Mohammad Mosharraf Hossain vid myndigheterna i hårt drabbade regionen Sylhet.

Situationen är dålig. Mer än fyra miljoner människor har blivit strandsatta av översvämningsvatten, säger Hossain och tillägger att nästan hela regionen är utan elektricitet.

Även den angränsande indiska delstaten Meghalaya har drabbats hårt av de kraftiga monsunregnen. Sedan i torsdags har ett tjugotal personer där omkommit till följd av jordskred och förstörda vägar.

Så sent som i slutet av maj drabbades Bangladesh av en dödlig översvämning, som sades vara de värsta i landet på över 20 år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.