A-
A+

Dokumentär skildrar Mercurys sista tid i livet

En ny dokumentär skildrar Freddie Mercurys sista kapitel i livet. Här under en konsert i juli 1986. Arkivbild.
En ny dokumentär skildrar Freddie Mercurys sista kapitel i livet. Här under en konsert i juli 1986. Arkivbild.
TvTT

"Freddie Mercury: The final act" är namnet på en ny dokumentär som har premiär på BBC i november, skriver nöjessajten NME.

Annons

Annons

Filmen skildrar Queen-frontmannens sista spelning, hans död i aids i november 1991 och hyllningskonserten den 20 april 1992 på Wembley i London. Den innehåller också nya intervjuer med bandmedlemmarna Brian May och Roger Taylor och Mercurys syster Kashmira Bulsara.

Att göra "Freddie Mercury: The final act" har varit en extraordinär resa in i det sista kapitlet för en av rockmusikens största ikoner. Att arbeta med Queen och få en inblick bakom kulisserna vid några av deras största framträdanden och den legendariska "Freddie Mercury tribute concert" var ett sällsynt privilegium, säger filmens regissör James Rogan.

Han tillägger att det varit minst lika viktigt att tala till de människor som levde mitt i den globala hiv/aids-pandemin med dess genklang i dag med covid.

Freddies död och hyllningen som Queen arrangerade för honom hjälpte till att förändra den globala medvetenheten om denna fruktansvärda sjukdom vid en avgörande tidpunkt, säger James Rogan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.