A-
A+

Doldisdubbel påverkar lag Edins OS-uppladdning

Oskar Eriksson och Niklas Edin under curling-VM i Calgary, där de tog guld, i april. Arkivbild.
Oskar Eriksson och Niklas Edin under curling-VM i Calgary, där de tog guld, i april. Arkivbild.
OlympisktTT

Oskar Erikssson ska spela i lag och i mixeddubbel under vinter-OS i Peking.

30-åringens dubblering kommer att påverka lag Niklas Edins uppladdning.

Vi kommer inte att kunna komma in och göra dagarna inför OS på samma sätt, säger skippern.

Annons

Annons

Annons

Annons

Om åtta månader inleds vinter-OS i Peking. Världsmästarlag Niklas Edin, som jagar OS-guldet som de ännu saknar, var ett av lagen som under fredagen togs ut i den svenska truppen.

Ett namn som syntes två gånger om i uttagningslistan var Oskar Eriksson. Trean i lag Edin ska nämligen både spela i herrturneringen och mixeddubbelturneringen.

Det ska bli jättehäftigt, säger Eriksson och fortsätter:
Vi är vana att spela upp emot 20, 25 tävlingar per säsong. Att det blir två tävlingar direkt är ingenting som kommer att vara ovant för mig eller för oss. Det kommer bara att vara kul att få chansen, precis som många andra idrotter som skidor och simning som kör tävling på tävling.

"Kul för honom"

Varken Eriksson, Niklas Edin eller mixeddubbelpartern Almida de Val ser några större nackdelar med att Eriksson ska dubblera.

Jag tycker att det är kul för honom att han ska spela två grenar, det är få förunnat. Vi har ju båda mixeddubbeln och våra vanliga lag. Vi spelar de tävlingar vi kan tillsammans och förbereder oss på det sättet, säger de Val, som tog VM-brons med Eriksson i maj och även spelar i ett damlag.

Annons

Annons

Omplanering

Niklas Edin lyfter fram att Erikssons dubblering kan vara en fördel för laget eftersom att han får känna på OS-isen i förväg då mixeddubbelturnering inleds före herrturneringen. Däremot kommer det också att bli en konsekvens i uppladdningen.

Vi kommer inte att kunna komma in och göra dagarna inför OS på samma sätt och vara hela laget. Utan det får vi försöka att planera att göra lite tidigare. Innan Oskar börjar spela sin turnering då vill vi redan vara redo. Något som vi kanske egentligen gör på en precamp dagarna inför, säger skippern.

Mixeddubbel, där en dam- och herrspelare tävlar tillsammans, gjorde premiär på OS-programmet i Pyeongchang 2018 och Kanada tog guld. Sverige kvalade då inte in.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss