A-
A+

Dom: Alkoholapp som erbjöd hemleverans olaglig

Det är olagligt att tjäna pengar på att agera mellanhand mellan Systembolaget och konsumenterna, enligt tingsrättens dom. Arkivbild.
Det är olagligt att tjäna pengar på att agera mellanhand mellan Systembolaget och konsumenterna, enligt tingsrättens dom. Arkivbild.
EkonomiTT

Appen Skål som erbjuder hemleverans av alkohol från Systembolaget förlorar i tingsrätten. Enligt tingsrättens dom strider verksamheten mot alkohollagen, rapporterar DN.

Annons

Annons

Appen lanserades sommaren 2020 och gav stockholmare möjligheten att beställa hem varor från Systembolaget. Systembolaget uppmanade ägaren att stoppa tjänsten eftersom man ansåg att den stred mot alkohollagen, men då de inte fick gehör valde man att polisanmäla i juli 2020.

Nu döms appens ägare för olovligt anskaffande av alkohol och ska betala 2 500 kronor i böter.

”Vi välkomnar den tydliga domen från Stockholms tingsrätt som finner att verksamheten strider mot alkohollagen och som tydliggör att det är olagligt att tjäna pengar på att agera mellanhand mellan Systembolaget och konsumenterna, på det sätt som Skål AB har gjort”, skriver Systembolagets chefsjurist Anna Domander till DN.

Ägarens försvarare Matilda Bergström säger till tidningen att domen kommer överklagas.

Försvaret delar inte tingsrättens bedömning i skuldfrågan och vår uppfattning är att Skåls verksamhet inte strider mot alkohollagen.

Appen har valt att tillfälligt stoppa sin verksamhet i och med domen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.