A-
A+

Domarchefens avhopp skakar handbollsvärlden

Hassan Moustafa, ordförande i IHF, anklagas för att ha blandat sig i tillsättningen av domare i de stora mästerskapen. Arkivbild.
Hassan Moustafa, ordförande i IHF, anklagas för att ha blandat sig i tillsättningen av domare i de stora mästerskapen. Arkivbild.
HandbollTT

Med två månader kvar till OS i Tokyo hoppar det internationella handbollsförbundet IHF:s domarbas Roman Gallego av sitt uppdrag.

Han gör det i protest mot att IHF:s mångårige ordförande, egyptiern Hassan Moustafa, ska ha lagt sig i vilka domare som ska döma vilka matcher i stora mästerskap, skriver Aftonbladet.

Annons

Annons

"Anledningarna är mina djupa meningsskiljaktigheter med IHF:s ordförande på grund av hans inblandning i tillsättningen av domarna, speciellt nu när vi närmar oss OS i Tokyo. Han tvivlar på opartiskheten hos nordiska domare som dömer nordiska lag", skriver Gallego i ett mejl till bland annat till tidningen.

Hassan Moustafa har varit ordförande i IHF sedan 2000 och tidigare i år genomfördes herrarnas VM i hans hemland Egypten. Då förlorade värdnationen bland annat mot Sverige i mellanrundan, en match som hade norska domare.

Sveriges domarbas Björn Ericsson vill inte uttala sig om Gallegos anklagelser mot Moustafa, men hyllar den spanske domarbasen.

Jag beklagar hans avgång. Han har en viktig position och han har gjort ett fantastiskt fint jobb, säger Ericsson till Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!