Domare stoppar "Fortnite" från Appleprodukter

Iphoneägare får vänta på att spela 'Fortnite' på sina mobiler. Pressbild.
Iphoneägare får vänta på att spela "Fortnite" på sina mobiler. Pressbild.
SpelTT-AFP

En amerikansk federal domare har beslutat att Apple inte behöver tillåta att "Fortnite" återvänder till App Store.

Annons

Annons

Apple bråkar med "Fortnite"-skaparen Epic Games om betalningsmodellen i spel som släpps på Apples plattformar, där Epic tycker att Apple kräver en orimligt stor del av kakan, och anser att Apple har en form av monopolställning.

Epic har begärt att "Fortnite" ska göras tillgängligt igen i Apples digitala butik tills dess att konflikten är avgjord i domstol, vars förhandlingar ska inledas någon gång nästa år.

Domaren Yvonne Gonzalez Rogers avslår Epics begäran, och kallar Epics eventuella förluster till följd av det som hänt självförvållade.

Apple stoppade det populära battle royale-spelet den 13 augusti, sedan Epic i brott mot Apples riktlinjer infört en betalningsmodell i spelet som rundade Apple.

Rogers beklagade att spelare på exempelvis Iphones och Ipads numera inte kan ladda ned spelet, speciellt under en pandemi, "där spelande och virtuella världar både är sociala och säkra".

Men det är av betydande allmänintresse att kräva att parter följer sina kontraktsavtal eller löser sina affärsdispyter genom normalt förfarande, säger hon.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons