A-
A+

Dömdes för mordet på Tove – byter försvarare

18-åringen som dömdes till livstid i Eksjö tingsrätt har nu fått byta försvarare. Teckning från rättegången.
18-åringen som dömdes till livstid i Eksjö tingsrätt har nu fått byta försvarare. Teckning från rättegången.
BrottTT

En av kvinnorna som dömdes för mordet på Tove i Vetlanda har ansökt – och fått godkänt – om att byta försvarare inför hovrättsförhandlingen.

Den 18-åriga kvinnan dömdes tillsammans med en 20-åring till livstids fängelse.

Annons

De två vännerna blev de första kvinnorna under 21 år att dömas till livstids fängelse i Sverige, för mordet på 21-åriga Tove i oktober.

Båda två meddelade kort efter domen via sina försvarare att de planerar att överklaga till hovrätten. Men innan dess vill en av dem, 18-åringen, byta ut sin försvarsadvokat.

I ett brev till Eksjö tingsrätt skriver hon att hon tappat förtroendet för sin nuvarande försvarare Mikael Svegfors.

"Det har jag gjort på grund av att han inte tog fram flera saker som skulle ha varit till min fördel under rättegången. Han lyfte exempelvis inte den bristande tidslinjen vid mordtillfället", skriver 18-åringen.

Hon skriver vidare att försvararen enligt henne inte heller ifrågasatte 20-åringens uppgifter tillräckligt mycket. På måndagseftermiddagen godkände Eksjö tingsrätt bytet.

Det är lite speciellt när det är en sådan massmedial bevakning, det är självklart, säger 18-åringens nya försvarare Peter Gillberg till P4 Jönköping om att ta sig an fallet.

Även den äldre kvinnan har tidigare under utredningens gång bytt försvarare. Först efter att hon fått sin nuvarande advokat Clea Sangborn berättade hon i förhör sin version av händelseförloppet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.