A-
A+

Donald Trump återvände till gränsen

USA:s förre president Donald Trump och delstaten Texas guvernör Greg Abbott besökte en del av den icke-färdigställda muren mot Mexiko på onsdagen.
USA:s förre president Donald Trump och delstaten Texas guvernör Greg Abbott besökte en del av den icke-färdigställda muren mot Mexiko på onsdagen.
USATT-AFP-Reuters

"Ingen har sett något liknande. Våra stackars gränser, de var så perfekta."

Orden kommer från expresident Donald Trump, känd för sin hårda invandringspolitik och löftet att bygga en gränsmur mot Mexiko. På onsdagen återvände han till USA:s södra gräns.

Annons

Annons

Under Trumps besökt i Texas mötte han delstatens republikanske guvernör Greg Abbott och ett antal republikanska kongressledamöter.

Nu har vi en öppen, mycket farlig, gräns, ännu mer farlig än den någonsin varit i vårt lands historia, sade Trump i ett tal han höll invid en del av den icke färdigställda muren.

Besöket sker bara dagar efter vicepresident Kamala Harris besök i gränsstaden El Paso, en resa hon enligt kritikerna borde ha gjort tidigare.

När Harris chef Joe Biden flyttade in i Vita huset var det med ett löfte om en mer human flyktingpolitik. Harris, som har fått ansvar för frågan, har bland annat besökt flera länder i Centralamerika för att adressera grundorsakerna till att migranter lämnar sina hemländer.

Under våren har antalet migranter vid USA:s södra gräns ökat dramatiskt. Republikanerna hävdar att dessa är uppmuntrade av Bidens mjukare inställning – trots att gränserna fortfarande är stängda för alla utom ensamkommande barn.

Gräns- och invandringsfrågan har politiserats kraftigt under de senaste åren. Donald Trump hävdade att knark och brottslingar flödade över den södra gränsen och förde en mycket tuff invandringspolitik enligt doktrinen "USA först". Hans styre fick under en tid hård kritik när det splittrade migrantfamiljer som kom till gränsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!