A-
A+

Dr Dre och Eminem intar Super Bowl

Kendrick Lamar, Mary J Blige, Snoop Dogg, Eminem och Dr Dre kommer att uppträda tillsammans i halvtidsvilan under Super Bowl i februari 2022.
Kendrick Lamar, Mary J Blige, Snoop Dogg, Eminem och Dr Dre kommer att uppträda tillsammans i halvtidsvilan under Super Bowl i februari 2022.
MusikTT

Det blir en hiphop-tung halvtidsshow på kommande Super Bowl. Musikmogulen Dr Dre tar med sig Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J Blige och Eminem till Super Bowl-scenen och utlovar ett "oförglömligt kulturellt ögonblick".

Annons

Annons

Den här säsongen spelas Super Bowl, finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL, den 13 februari i Los Angeles.

"Möjligheten att uppträda under Super Bowls halvtidsshow, och att få göra det på hemmaplan, kommer att vara bland det mest spännande i karriären," säger Dr Dre i ett uttalande.

Det är första gången på nästan trettio år som evenemanget arrangeras i Los Angeles och det är därför ingen tillfällighet att NFL bland annat väljer Los Angeles-bördiga Dr Dre, Snoop Dogg och Kendrick Lamar.

De fem Super Bowl-artisterna har tillsammans vunnit 43 Grammy-statyetter och skapat 22 album som legat på Billboards förstaplats, skriver NFL i ett pressmeddelande.

Dr Dre har producerat album för samtliga och Eminem och Lamar är dessutom signade på hans skivbolag Aftermath Entertainment.

Super Bowl är den största tv-sändningen i USA och halvtidsshowen ses av 100 miljoner tittare. På årets Super Bowl intog The Weeknd scenen i halvtid, och 2020 stod Jennifer Lopez och Shakira för underhållningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.