A-
A+

Drama när Sverige premiärvann i bordtennis-EM

Stina Källberg. Arkivbild.
Stina Källberg. Arkivbild.
BordtennisTT

Svenska damerna besegrade England med 3–0 i premiären i lag-EM i bordtennis.

Det låter som en enkel seger men det var väldigt tufft i alla singlar och den svenska trion visade sig vara bäst när det gäller.

Annons

Annons

Både Stina Källberg och Linda Bergström stod för osannolika vändningar när EM inleddes i Cluj-Napoca, Rumänien

Stina Källberg hade 2–1 i set men tappade och låg som mest under med 3–7 i skiljeset mot Maria Tsaptsinos men kunde till slut vinna med 11–9.

Linda Bergström såg ut att tappa klart till Tin-Tin Ho, som hade 2–1 i set och 6–1 i fjärde. Bergström vände och vann med 12–10. I skiljeset såg det än mer prekärt ut när engelskan skaffade sig stor ledning. Än en gång visade sig Linda Bergström väldigt stark på slutbollarna och vann också hon med 11–9 i skiljeset.

Vi har bott tillsammans i Linz och känner varandra väl. Jag fick slita för varje poäng och hade svårt hitta träffen på bollen. Tror hon blev lite spänd på slutet när hon inte vann poängen lika lätt, sade Linda Bergström.

Jennifer Jonsson fullbordade den svenska segern och även hon tvingades till skiljeset, som hon vann med 12–10 mot Denise Payet.

För att Sverige ska gå vidare till kvartsfinal krävs troligen seger i den avslutande gruppspelsmatchen mot Polen på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.