A-
A+

Drev narkotikanätverk i Umeå – 6 års fängelse

Umeå tingsrätt dömer sammanlagt sex personer i ett omfattande narkotikamål. Arkivbild.
Umeå tingsrätt dömer sammanlagt sex personer i ett omfattande narkotikamål. Arkivbild.
BrottTT

Polisen kartlade under hösten ett nätverk som ägnade sig åt omfattande narkotikahandel i Umeå. Nu döms fyra personer till fängelse, meddelar Umeå tingsrätt.

Annons

En 26-åring som pekats ut som ledare för nätverket döms för flera fall av grovt narkotikabrott, narkotikabrott och brott mot vapenlagen till fängelse i 6 år.

Tre män mellan 19 och 33 år döms till fängelse i mellan 2 år och 4 månader och 3 år och 10 månader. Vidare döms en 17-åring till ungdomsvård och en 31-åring till skyddstillsyn.

Bevisningen mot männen består bland annat av hemlig telefonavlyssning, konversationer på den krypterade chattjänsten Wickr och beslag av olika typer av narkotika.

En spaningsinsats mot flera av männen inleddes under sensommaren 2022 efter information om att de hanterade stora mängder narkotika.

Under hösten skedde spaning, husrannsakningar och tillslag mot gömmor, bostäder och pågående narkotikaaffärer. I mars väcktes åtal för olika typer av narkotikabrott och vapenbrott "i organiserad form".

Enligt åklagaren har nätverket letts av 26-åringen. De andra uppges ha haft underordnade roller och ansvarat för hanteringen av amfetamin, cannabis och kokain.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.