A-
A+

"Drömlag" ska hylla Hasse och Tage

Emma Molin är en av de komiker som ska hylla Hasse och Tage. Arkivbild.
Emma Molin är en av de komiker som ska hylla Hasse och Tage. Arkivbild.
NöjeTT

Emma Molin, Adde Malmberg och Johan Glans – en bred uppställning komiker hyllar nu Hasse och Tage med en ny föreställning. På repertoaren står både gamla och uppdaterade favoriter av det klassiska radarparet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hans Alfredson och Tage Danielsson hyllas i en ny föreställning. Arkivbild.
Hans Alfredson och Tage Danielsson hyllas i en ny föreställning. Arkivbild.

De är den självklara inspirationen för flera generationer komiker. När Adde Malmberg och Mimi Terris framförde Hasse och Tage-sketcher inför en jublande publik 2017 fick de mersmak. Den 8 oktober har “Om väggar kunde cykla – en hyllning till Hasse & Tage” premiär på Lilla Cirkus i Stockholm.

Adde Malmberg, Johan Glans, Emma Molin, Eric Stern och Mimi Terris ska framföra olika favoritsketcher. Emma Molin, känd från bland annat humorgruppen Grotesco, valde favoriten "I banken efter tre".

Det är det minst aktuella någonsin, eftersom det handlar om vad som händer på en bank efter klockan 15. Längesen banken stängde tre, längesen man var på en fysisk bank överhuvudtaget, säger hon, och lägger till att hon också ska göra "Stadslollan".
Det var så vi började när vi gjorde Grotescoföreställningar, med rena, klassiska revyer. Att få göra det är jättekul.

Otrolig nostalgi

Själv upptäckte Emma Molin de klassiska komikerna när Tage Danielsson gick bort, och hon såg "Släpp fångarna loss det är vår" på vhs. Sedan dess har hon gillat duon, för deras bredd, lekfullhet, politiska udd och musikalitet.

Det är musikalitet i både musik och ord. Det är en otrolig nostalgi för mig som har haft med mig det här i hela livet. Som Johan (Glans) har sagt, jag skiter i om folk kommer och tittar, det här kommer att bli så roligt för oss! Alla som är med har en genuin kärlek till Hasse och Tage.

Emma Molin tycker också att en hel del i deras sketcher fortfarande är aktuellt. Som sången "Donna Juanita" från "Spader, Madame!".

Jag tycker inte att vi har lyckats lämna den slutshaming-problematiken bakom oss ännu tyvärr.

Annons

Annons

Goda förutsättningar

Repetitionerna har ännu inte börjat, men Emma Molin tror att föreställningen kommer att bjuda på en hel del musik och ensemblespel, där vissa av sketcherna också omtolkas av de olika komikerna.

Det är ett drömlag, så förutsättningarna finns för att det ska bli bra, säger Emma Molin.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!