A-
A+

Drömmål och hållen nolla – matchboll Växjö

Växjö jublar efter matchens enda mål.
Växjö jublar efter matchens enda mål.
IshockeyTT

Växjö tog ett stort steg mot SM-final efter 1–0-segern i den högdramatiska semifinalen borta mot Örebro.

Marcus Sylvegård stod för ett drömmål – men vill inte se sig själv som någon matchhjälte.

Det är (Erik) Källgren som är det, alla dagar i veckan, säger forwarden till TT.

Annons

Annons

Annons

Annons

Första semifinalen i torsdags tog slut strax före midnatt när Växjös Richard Gynge skickade in det avgörande målet i förlängningen. 19 timmar senare släpptes pucken igen i Vida arena – vilket slutade med att Örebros Linus Öberg blev hjälte som ensam målskytt. Och på söndagseftermiddagen tog alltså Växjö kommandot på nytt – och leder nu med 2–1 i matchserien där det är först till tre segrar som gäller.

Och nu är Marcus Sylvegård säker på att Växjö fixar finalplatsen redan på tisdag i Behrn arena.

Ja, det kommer vi att göra, jag känner mig helsäker. Det är klart att vi ska försöka avsluta det här, vi vet att Örebro är starka här hemma och vi haft lite problem med dem i serien, men i dag tycker jag att vi spelar som vi ska mot dem här i Örebro.

Målvakterna storspelade

Efter en kvart klev Sylvegård fram som matchens enda målskytt. Fredrik Karlström släppt bakom ryggen till Pontus Holmberg, som skickade vidare pucken till Marcus Sylvegård som i sin tur satte dit den i öppen bur. Ett drömmål från gästernas unga tredjekedja.

Karlström ger en extremt fin passning bakom ryggen till ”Holma” som också ger en härlig pass till mig och jag touchar bara in den, säger och tillägger:
Jag har gnällt lite att jag har gett dem öppet mål några gånger men aldrig fått något själv. I dag fick jag tillbaka lite så det är skönt.

Andra och tredje perioden förblev sedan mållösa när målvakterna Jhonas Enroth och Erik Källgren storspelade. Samtidigt började slutspelskänslorna svalla allt mer efter första perioden. Det noterades totalt 20 utvisningsminuter.

Det är slutspel… Det är mycket känslor, man möter varandra varenda eller varannan dag. Så det är mycket känslor, som det ska vara.

Annons

Annons

"En kollektiv grej"

Trots målet ville alltså inte Marcus Sylvegård se sig som någon matchhjälte. I stället hyllade han Erik Källgren som fått kliva in mellan stolparna då Viktor Fasth tvingats utgå skadad i första semifinalmatchen.

Källgren är extrem bra i målet. Det är inte lätt att bara komma in när Fasth blir skadad. Alltså, han ger en sån trygghet till laget, precis som Fasth. Så vi känner oss bekväma oavsett vem som står.

Erik Källgren själv var ödmjuk efter matchen:

Att hålla nollan är alltid en kollektiv grej. Hela laget bidrog till det här, det är otroligt många som slänger sig och blockar skott och hjälper mig att hålla rent framför mål.

TT: Men skönt att ha klarat av första slutspelsnollan.

Otroligt skönt förstås. Speciellt när Örebro kommer ner till Växjö och nollade oss, då är det skönt att göra detsamma här.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr