A-
A+

Drömstart för Sverige i hemma-EM

Linda Bergström i första EM-matchen i Malmö.
Linda Bergström i första EM-matchen i Malmö.
BordtennisTT

Sverige har fått en drömstart på lag-EM i bordtennis hemma i Malmö. Mot Grekland blev det 3–0 efter att Stina Källberg, Linda Bergström och Filippa Bergand vunnit sina respektive matcher.

Annons

Källberg besegrade Konstantina Paridi i den första matchen med 3–2 i set efter att ha visat klassen i det fjärde och helt avgörande femte setet.

Jätteskönt. Det var en ganska jobbig match med mycket nerver. Jag fick inte till spelet men är stolt över att jag krigade hem det. Jag missade en del enkla bollar som jag borde ha vunnit, men jag fortsatte kriga. Jag ville vinna, det var mycket vilja, säger Källberg till SVT.

Sverigeettan Bergström fick en behagligare resa i sin match. Hon var mer eller mindre överlägsen mot Aikaterini Toliou och vann med 3–1.

Och lika överlägsen var unga Bergand då hon säkrade den blågula segern genom att vinna mot Malamatenia Papadimitriou med 3–0.

Det var skitkul. Jag var väldigt nervös innan, så det var jätteskönt. Jag höll ihop det bra från start till mål, säger Bergand.

För Sveriges del väntar nu Spanien i nästa match. Den spelas på måndagen. Ettan och tvåan i gruppen går vidare till åttondelsfinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.